Obrt: ID preuzela odgovornost; Mi smo izveli napade u Šri Lanki

Izvor: B92, 23.Apr.2019, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrt: ID preuzela odgovornost; Mi smo izveli napade u Šri Lanki

Islamska država preuzela odgovornost za devet organizovanih napada na crkve i luksuzne hotele u Šri Lanki, u nedelju na katolički Usrkrs.

Podsetimo, u tim napadima ubijeno je, prema najnovijim podacima, 310 ljudi, dok je preko 500 ranjeno. Među stradalima ima mnogo turista iz drugih zemalja sveta. Zvaničnici Šri Lanke su izjavili da iza tih napada stoji lokalna teroristička islamska organizacija, koja je za te organizovane napade imala pomoć međunarodne mreže.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Takođe, danas je ministar odbrane izjavio da je istraga pokazala i da je masakr u Šri Lanki odmazda za napade na džamije na Novom Zelandu.

Međutim, ID je danas, putem svoje agencije Amak, preuzela odgovornost za napade u Šri Lanki.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ISIS preuzeo odgovornost za SMRTONOSNE NAPADE u Šri Lanki

Izvor: Blic, 23.Apr.2019

Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za napade u Šri lanki u kojma je poginulo preko 320 osoba.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.