Utorak, 23.04.2019.

12:46

Obrt: ID preuzela odgovornost; Mi smo izveli napade u Šri Lanki

Islamska država preuzela odgovornost za devet organizovanih napada na crkve i luksuzne hotele u Šri Lanki, u nedelju na katolički Usrkrs.

Izvor: B92

Obrt: ID preuzela odgovornost; Mi smo izveli napade u Šri Lanki

Podsetimo, u tim napadima ubijeno je, prema najnovijim podacima, 310 ljudi, dok je preko 500 ranjeno. Među stradalima ima mnogo turista iz drugih zemalja sveta. Zvaničnici Šri Lanke su izjavili da iza tih napada stoji lokalna teroristička islamska organizacija, koja je za te organizovane napade imala pomoć međunarodne mreže.

Takođe, danas je ministar odbrane izjavio da je istraga pokazala i da je masakr u Šri Lanki odmazda za napade na džamije na Novom Zelandu.

Međutim, ID je danas, putem svoje agencije Amak, preuzela odgovornost za napade u Šri Lanki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: