Obradović: Razgraničenje neprihvatljivo, Kosovo je deo Srbije

Izvor: RTS, 23.Feb.2019, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Razgraničenje neprihvatljivo, Kosovo je deo Srbije

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da ima "ekskluzivne informacije" da je na stolu, kako navodi, tajnih razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija ideja razgraničenja, uz razmenu teritorija.
Boško Obradović je na pres konferenciji ispored Skupštine Srbije rekao da su "obaveštajni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izvori" Dveri došli do informacija da bi nezavisnom Kosovu navodno bila pripojena "opština Preševo, osam sela u opštini Medveđa, a teritorija opštine Bujanovac zajedno sa Koridorom 10 bi bila proglašena za zonu pod specijanim statusom, dok bi baza Cepotina postala druga NATO baza na teritoriji Kosova".

Za Dveri je, kaže, svaka priča o razgraničenju neprihvatljiva, a Kosovo je deo Srbije.
Na pitanje zašto kosovski problem nije tema Sporazuma sa narodom, Obradović je rekao da jeste, ali "indirektno, na dva mesta", uključujući ono gde se, kako kaže, navodi da će biti ispitani svi akti kojima je vlast prekršila nacionalne i državne interese.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Dveri

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.