Reforma inspekcije jedan od prioriteta državne uprave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2022, 16:00

Reforma inspekcije jedan od prioriteta državne uprave

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović razgovarala je danas o unapređenju položaja inspektora sa Mrežom inspektora Srbije, Inspektoratom i predstavnicima raznih državnih organa.

Ona je nakon sastanka rekla da je na osnovu smernica koje je to Ministarstvo dogovorilo sa NALED-om izrađena analiza potreba za uvođenje novog službeničkog zvanja "inspektor".

"Danas su nam predočene mogućnosti na koji način se može uvesti novo službeničko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zvanje "inspektor" i kako unaprediti zarade, uvesti različite inspektorske dodatke. Takođe i kako pravno zaštititi inspektore, da li po ugledu na advokate i novinare, da dobiju status službenog lica a razgovarali smo i o tome kako da inspektori ne budu prepušteni sami sebi u sudskim sporovima", rekla je Obradović

Prema njenim rečima dalja reforma inspekcije u Srbiji kao i povećanje broja inspektora su među prioritetima rada Ministarstva državne uprava i lokalne samouprave.

Obradović je navela da je akcionim planom bilo predviđeno da se do kraja 2021. godine zaposli 1000 inspektora ali da to zbog kovida nije moglo da bude sprovedeno, no ipak je pri samom kraju prošle godine pokrenuto 150 konkursa i data saglasnost za njih.

"Taj akcioni plan bi trebalo da bude revidiran i na tome ćemo intenzivno raditi", rekla je Obradović i poručila inspektorima da će bez obzira što je ova godina izborna na tome intenzivno raditi do formiranja nove vlade.

Istakla je da će se založiti da i sledećem ministru objasni značaj nastavka reforme inspekcije u Srbiji, kao i da je u samom Ministarstvu poslednjom sistematizacijom unapređen sektor koji se bavi inspekcijskim nadzorom i koordinacijom sa svim inspekcijama u Srbiji.

Naglasila je da je poslednjih godinu dana, koliko vodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, otvorila vrata za saradnju sa inspektorima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Obradović: Prioritet reforme inspekcije unapređenje položaja inspektora

Izvor: Danas, 07.Feb.2022

U daljoj reformi inspekcije u Srbiji među prioritetima biće i unapređenje položaja inspektora, ali i povećanje njihovog broja, rekla je danas ministarka državne uprave i loklane samouprave Marija Obradović.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.