Obnovljeno suđenje generalu Trifunoviću u Varaždinu

Izvor: Blic, 28.Avg.2013, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljeno suđenje generalu Trifunoviću u Varaždinu

Veće Županijskog suda u Varaždinu donelo je rešenje o obnovi sudskog procesa za generala nekadašnje JNA Vladi Trifunovića, poslednjeg komandanta varaždinskog korpusa, koji je osuđen za ratne zločine počinjene u Varaždinu 1991. godine, prenela je Hrvatska radio-televizija.

Rešenje je doneto na zahtev Trifunovića, a novo suđenje čeka i osuđenog Berislava Popova, koji je takođe podneo zahtev za obnovu postupka. Popov je 1991. Bio komandant kasarne Kalnički partizani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Optujskoj ulici u Varaždinu.

Proces će biti obnovljen i za Vladimira Davidovića, komandanta kasarne Jalkovečke žrtve, iako on nije podneo zahtev za obnovu postupka.

Zahtevu je udovoljeno zbog pojave novih dokaza i činjenica koje bi, da su bile poznate u vreme prvog sudskog procesa, bitno uticale na presudu.

Pored ostalog, dodatno su ispitani svedoci Radimir Čačić i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, koji su u svojim iskazima dali nove dokaze koji će u obnovljenom sudskom procesu najverovatnije ići u prilog osuđenim pripadnicima JNA.

Osim Čačića i Mesića, dodatno su ispitani i Čedomil Cesarec, Stjepan Adanić, Ivan Rukljić, Mirko Ramušćak i Milan Lacković.

Trifunović i Popov osuđeni su na po 15, a Davidović na deset godina zatvora. Donošenjem rešenja varaždinskog Županijskog suda o obnovi postupka, prekida se izvršenje pravosnažne presude varaždinskog Okružnog suda iz 1993.

Povezane vesti: Penzionisani general JNA Trifunović oslobođen u Sloveniji

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Generalu Trifunoviću obnova suđenja u Hrvatskoj

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2013, 00:42

Generalu nekadašnje JNA Vladimiru Trifunoviću ponovo će se suditi za ratne zločine u Varaždinu 1991, javili su hrvatski mediji. Veće Županijskog suda u Varaždinu donelo je rešenje o obnovi sudskog postupka poslednjem komandantu varaždinskog korpusa JNA, koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.