OVO SE DEŠAVA JEDNOM U 250 GODINA: Niko nije očekivao ovakvu vremensku prognozu, RANIJE TO NISMO VIDELI

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 08:04

OVO SE DEŠAVA JEDNOM U 250 GODINA: Niko nije očekivao ovakvu vremensku prognozu, "RANIJE TO NISMO VIDELI"

Ovo se dešava jednom na svakih 250 zima.

Vremenski događaj koji se dešava jednom u 250 godina uskoro će pogoditi Veliku Britaniju.

Reč je o  iznenadnom stratosferskom zagrevanju, ali ove godine Velika Britanija bi mogla da vidi "izuzetno retku“ trojku u jednoj zimi.

Profesor Adam Skaif, šef odeljenja za dugoročna predviđanja u britanskoj meteorološkoj službi, rekao je:

- Iako to ranije nismo videli, nedavno smo dokumentovali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šanse da se u jednoj zimi dogode tri takva događaja. Naš istraživački rad, koristeći više kompjuterskih simulacija, pokazao je da se to može dogoditi otprilike jednom u svakih 250 zima.

Proces se obično odvija do 31 milje (oko 50 kilometara) iznad površine zemlje, što znači da ne primećujemo efekat na tlu.

Ovo može dovesti do velikog područja visokog pritiska iznad severnog Atlantika, prenosi u objavi vremenske prognoze britanski Metro.

Izvor: Srbija Danas/ALO!/Milan Lovas/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.