OVO JE UBIJENI NOVOSADSKI BIZNISMEN! Bio je zaljubljen u pilotiranje, a večeras je ubijen u sačekuši

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2019, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE UBIJENI NOVOSADSKI BIZNISMEN! Bio je zaljubljen u pilotiranje, a večeras je ubijen u sačekuši

Dragan Amidžić Amidža iz Novog Sada, koji je večeras ubijen u sačekuši, bio je poznat po vožnjama avionom, najčešće "galebom" nad Novim Sadom.

Javnosti je bio poznat kao zaljubljenik u pilotiranje, a imao je u vlasništvu avion marke „ galeb“,a pre šest godina bio je i jedan od organizatora velikog aero – mitinga u Novom Sadu, iznad Dunava, kod Petrovaradinske tvrđave.

Njegove veštine bile su nadaleko čuvene, a na priloženom video snimku možete videti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako je izgledao jedan od njegovih letova:

Porodica i prijatelji kažu da će Amidžu pamtiti kao velikog čoveka koji je voleo život.

Pred toga što je izuzetno voleo svog "galeba",  Amidžić je bio i uspešan u svom poslu. Organizovao je i trke aviona u Novom Sadu pre nekoliko godina. Vlasnik je hotela i par ugostiteljskih objekata.

Pre tri godine, Udruženje hrvatskih branitelja iz Sinja i Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo zabranili su da Amidžić učestvuje na aeromitingu na sportskom aerodromu "Piket" u Sinju. Amidžić se tada "galebom G2" uputio u Sinj na poziv kolega pilota iz tog grada. Trebalo je da mu to bude šesti nastup u Hrvatskoj u poslednjih osam godina. Umesto da poleti i prikaže akrobacije, doživeo je da njegov avion čuva policija u hangaru, daleko od očiju javnosti. Članovima Udruženja branitelja iz Sinja zasmetalo je to što je "galeb" "tip aviona koji je JNA koristila u ratnim sukobima devedesetih u Hrvatskoj", ali i to što je obeležen petokrakom.

Podsetimo, policija traga za nepoznatom osobom koja je večeras u Sremskoj Kamenici likvidirala novosadskog biznismena Amidžića oko 20.45 sati na parkingu u Ulici Vojvode Putnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.