OVO JE BABICA KOJA JE PORODILA ŽENU U KOLIMA: Iskakali kroz prozor da pomognu, ulazna vrata  bolnice bila u kvaru (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 21.Dec.2016, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE BABICA KOJA JE PORODILA ŽENU U KOLIMA: Iskakali kroz prozor da pomognu, ulazna vrata bolnice bila u kvaru (FOTO)

Babica Nevena Mitić, porodila je juče ujutro Nišlijku Milenu T. (31) u automobilu parkiranom na pešačkoj stazi do Ginekološko-akušerske klinike jer se bebi toliko "žurilo" da buduća majka nije uspela da stigne do porodilišta.

Dok je Nevena donosila bebu na svet, njen kolega bolničar u nameri da što pre utopli novorođenče, noseći ćebe, iskočio kroz prozor, jer su ulazna vrata bila u kvaru.

Babica ističe da zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu nije podlegla >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << panici već se odmah prihvatila posla, iako joj je radno vreme isteklo.

- Vraćala sam se iz Zavoda za transfuziju kada sam videla muškarca koji je zapomagao: "Žena mi se porađa u kolima!".

Nevena ga je ubedila da će sve biti u redu.

- Doviknula sam kolegi Mladenu da mi doda sterilne rukavice. Navukla sam ih bukvalno u trku do vozila koje je stajalo na prilazu porodilištu. Pridružila mi se i koleginica Zdravka sa patologije trudnoće, ušle smo u kola i videli prestravljenu ženu koja je već počela da se porađa.

Foto: Telegraf

Nevena je smirivala trudnicu:

- Kazala sam joj: "Ne plašite se, samo slušajte moje instrukcije. Međutim, ona je bila u velikom strahu, ali i njen suprug, nisam znala koga pre da tešim… Porođaj je protekao u redu, bebu sam stavila na majčin stomak, jer je bilo mnogo hladno, a zatim presekla pupčanik. Kolega mi je dostavio ćebe, umotala sam bebu i unela je u porodilište, a porodilju je muž dovezao do ulaza, pa je i majka zbrinuta – priča naša sagovornica.

Direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović potvrdio je problem sa vratima porodilišta, ali je naglasio da postoji još jedan ulaz u ovu ustanovu koji se uglavnom i koristi jer do njega vodi prilaz za automobile.

- Najvažnije je da su naši ljudi potvrdili da su spremni da doskoče svakom izazovu i za to će biti nagrađeni – rekao je Radovanović.

(D. R.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.