OTAC POSETIO SARU U ZLOGLASNOM SPUŽU I ostale zatvorenice su U ŠOKU što je još u zatvoru, a ona je hrabra

Izvor: Press, 29.Avg.2018, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTAC POSETIO SARU U ZLOGLASNOM SPUŽU "I ostale zatvorenice su U ŠOKU što je još u zatvoru, a ona je hrabra"

Sara je bolje nego što je bila pre nedelju dana - rekao je za “Blic” Aleksandar Vidak, otac 20-godišnje Beograđanke Sare Vidak koja je pred Osnovnim sudom u Kotoru optužena za napad na sutkinju Prekršajnog suda Jelenu Stanišić i suđenje joj počinje u petak.
Foto:Blic
Aleksandar je danas prepodne, drugi put posetio ćerku, jer su članovima porodice posete dozvoljene samo utorkom i sa njom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je proveo pola sata.
Majci Oliveri poseta nije dozvoljena zato što je svedok u postupku i trebalo bi da bude saslušana pred sudom poslednjeg dana avgusta.
- Pričali smo sasvim normalno. Hrabra je i svesna. Malo se privikla na uslove u kojima je. Ne može da se izoluje u ćeliji, sve je sabijeno. Sluša raznorazne sudbine i priče koje moja porodica nije doživela u dve generacije. Ali, važno je da je, ponavljam, hrabra i svesna i izdržaće - naveo je Sarin otac.
Foto: Jelena Žigić / RAS Srbija
Sarina majka Olivera Vidak Kovačević

Aleksandar Vidak je napomenuo da su pritvorenice iz Spuža očekivale da će sud prihvatiti njihovu ponudu za jemstvo.

- U petak, kada je sud odlučivao u kauciji, tokom šetnje, ostale žene u Spužu su joj čestitale, jer su očekivali da će biti prihvaćeno jemstvo i izaći na slobodu. Čak su joj i pravile frizuru. Sutradan kada su je ponovo videle u krugu bile su u šoku - ispričao je Aleksandar.
Sara Vidak u pritvoru je već dve nedelje. Optužena je da je 14. avgusta oko podneva u prostorijama Suda za prekršaje u Kotoru napala sudiju Stanišić, te da je sudija zadobila laku telesnu povredu.
Pročitajte još


Sudija tvrdi da je Vidak fizički napala nezadovoljna epilogom prekršajnog postupka protiv njenog momka Stevana Prpe. Vidak i njena porodica, međutim, tvrde da to nije tačno, već da je sudija ta koja je bila neprijatna prema njoj i prva je napala.

Porodica i branioci Sare Vidak su kotorskom Osnovnom sudu ponudili kauciju od 10.000 evra i da devojka preda srpski pasoš i ličnu kartu, kao i putnu ispravu Kanade, čija je takođe državljanka, da bi crnogorsko pravosuđenje bilo uvereno da će im tokom postupka biti dostupna.
Sud je međutim, njihovu ponudu prošle sedmice odbio.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

OTAC SARE VIDAK POSETIO ĆERKU U ZATVORU: I ostale zatvorenice su U ŠOKU što je još u zatvoru, ali ona je hrabra

Izvor: RTV Pink, 29.Avg.2018

Sara je bolje nego što je bila pre nedelju dana - rekao je za "Blic" Aleksandar Vidak, otac 20-godišnje Beograđanke Sare Vidak koja je pred Osnovnim sudom u Kotoru optužena za napad na sutkinju Prekršajnog suda Jelenu Stanišić i suđenje joj počinje u petak.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.