OEBS traži hitno ispitivanje pretnje smrću Marku Vidojkoviću

Izvor: Beta, 21.Jun.2021, 20:48

OEBS traži hitno ispitivanje pretnje smrću Marku Vidojkoviću

 Predstavnica OEBS-a za medije Teresa Ribeiro pozvala je danas da se odmah istraži pretnja smrću upućena u Srbiji piscu i novinaru Marku Vidojkoviću i procesuiraju odgovorni."Pretnja smrću usmerena na novinara Marka Vidojkovića u Srbiji treba odmah da bude istražena i odgovorni sudski gonjeni. Onlajn nasilje prema novinarima predstavlja ozbiljan bezbednosni rizik i može da ih odvraća od nastavljanja njihovog važnog rada u društvu", napisala je ona na Tviteru.Novinar i pisac Marko Vidojković, voditelj TV emisije "Dobar, loš i zao" koja se emituje na kanalu Nova S, primio je pretnju smrću 20. juna putem Instagrama.Death threat targeting journalist #MarkoVidojković in #Serbia should be immediately investigated and those responsible for it prosecuted. Online violence against journalists poses serious safety risks and can deter them from continuing their important work in society.— OSCE media freedom (@OSCE_RFoM) June 21, 2021

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vidojković sutra daje izjavu u tužilaštvu

Izvor: Danas, 22.Jun.2021, 07:21

Pisac i voditelj emisije "Dobar, loš, zao", koja se emituje na televiziji Nova S i na portalu Nova.rs, Marko Vidojković, dobio je pretnje smrću, a povod je bila najnovija epizoda u kojoj je kao tema pominjan genocid u Srebrenici.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.