OD SARADNJE DO IZDAJE Bio je blizak saradnik Putina, a sada je proglašen STRANIM AGENTOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2023, 23:39

OD SARADNJE DO IZDAJE Bio je blizak saradnik Putina, a sada je proglašen STRANIM AGENTOM

Kasjanov je postao premijer 2000. godine nakon što je Putin izabran za predsednika i na toj funkciji je bio do 2004. godine, kada je smenjen.

Rusko Ministarstvo pravde dodalo je danas u svoj registar „stranih agenata“ Mihaila Kasjanova, prvog premijera predsednika Vladimira Putina, a kasnije jednog od njegovih protivnika.

Na sajtu Ministarstva se navodi da je Kasjanov „učestvovao u kreiranju i širenju poruka i materijala stranih agenata neograničenom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krugu ljudi, širio lažne informacije o odlukama državnih organa Ruske Federacije i politici koju su oni vodili“ i „protivio se specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini", prenosi Asošiejted pres.

On je prvenstveno bio odgovoran za ekonomske reforme, uključujući i rusko usvajanje paušalnog poreza na dohodak. Postao je istaknuta opoziciona ličnost nakon što je napustio mesto premijera i pokušao da se kandiduje za predsednika 2008. godine, ali je nacionalna izborna komisija odbila njegovu kandidaturu.

Kasjanov je kasnije nestao iz vidokruga pošto je ruska opozicija oslabila zbog hapšenja i represije.

Nakon što je Putin poslao trupe u Ukrajinu u februaru 2022, Kasjanov je napustio zemlju i navodno je u Letoniji.

Ruski zakon koji dozvoljava da ličnosti i organizacije koje primaju novac ili podršku izvan zemlje budu označene kao strani agenti, u velikoj meri je korišćen protiv opozicionih ličnosti i nezavisnih medija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PRVI PUTINOV PREMIJER STAVLJEN NA CRNU LISTU: Mihail Kasjanov dodat u registar "stranih agenata"

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2023, 09:23

Kasjanov je postao premijer 2000. godine, nakon što je Putin izabran za predsednika i na toj funkciji je bio do 2004. godine, kada je smenjen..Rusko Ministarstvo pravde dodalo je u svoj registar "stranih agenata" Mihaila Kasjanova, prvog premijera za vreme mandata predsednika Vladimira Putina, a kasnije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.