Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2023, 09:23

PRVI PUTINOV PREMIJER STAVLJEN NA CRNU LISTU: Mihail Kasjanov dodat u registar "stranih agenata"

Kasjanov je postao premijer 2000. godine, nakon što je Putin izabran za predsednika i na toj funkciji je bio do 2004. godine, kada je smenjen

Rusko Ministarstvo pravde dodalo je u svoj registar "stranih agenata" Mihaila Kasjanova, prvog premijera za vreme mandata predsednika Vladimira Putina, a kasnije jednog od njegovih protivnika.

Na sajtu Ministarstva je navedeno da je Kasjanov "učestvovao u kreiranju i širenju poruka i materijala stranih agenata neograničenom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krugu ljudi, širio lažne informacije o odlukama državnih organa Ruske Federacije i politici koju su oni vodili" i "protivio se specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini", prenosi Asošiejted pres.

.

Bio je odgovoran pre svega za ekonomske reforme, uključujući i usvajanje paušalnog poreza na dohodak.

Postao je istaknuta opoziciona ličnost nakon što je napustio mesto premijera i pokušao da se kandiduje za predsednika 2008. godine, ali je nacionalna izborna komisija odbila njegovu kandidaturu.

Russia's Justice Ministry on Friday added Mikhail Kasyanov, who was President Vladimir Putin's first prime minister but then became one of his opponents, to its register of “foreign agents.”

Read the full story: https://t.co/nD563g18fc pic.twitter.com/Bl9tltTwXR

— WGN Morning News (@WGNMorningNews) November 24, 2023

Nakon što je Putin poslao trupe u Ukrajinu u februaru 2022. godine, Kasjanov je napustio zemlju i navodno je u Letoniji.

Ruski zakon dozvoljava da ličnosti i organizacije koje primaju novac ili podršku izvan zemlje budu označene kao strani agenti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.