Novi resor za Aleksandra Vulina: Iz sektora odbrane, počinje izazovni mandat u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2020, 17:36

Novi resor za Aleksandra Vulina: Iz sektora odbrane, počinje izazovni mandat u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Nekadašnji ministar odbrane Republike Srbije, Aleksandar Vulin, u novoj vladi dobio je novu funkciju, tačnije, dodeljena mu je funkcija ministra unutrašnjih poslova. 

Iako je bilo najava da je nova vlada mogla biti formirana pre 25. oktobra, tek su se danas popunila sva ministarska mesta, te je zvanično saopšteno ko će činiti novu vladu Srbije, ko će imati šansu, ali i obavezu i odgovornost da našu zemlju izvede na pravi i siguran put.

Dok su se rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa nestrpljenjem čekali, od predsednika Srbije jasno smo čuli da se neće mešati u odluke svog mandatara, međutim čelnik Srpske napredne stranke otkrio je i ranije neka od personalnih rešenja.

Međutim, posle dugog merenja, vaganja, odlučivanja i konsultacija sa liderom naprednjaka i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, mandatar za sastav nove vlade, Ana Brnabić saopštila je imena ministara i celokupni sastav državnih funkcionera.

Nekadašnji ministar odbrane Republike Srbije, Aleksandar Vulin, u novoj vladi dobio je novu funkciju, tačnije, dodeljena mu je funkcija ministra unutrašnjih poslova.

Aleksandar Vulin rođen je 1972. godine u Novom Sadu, dok je Pravni fakultet završio u Kragujevcu. U ranim danima karijere bio je pomoćnik direktora marketinga u firmi "Super pres" od 2000. do 2002. godine. Nakon toga, od 2003. do 2007. godine bio je direktor marketinga u firmi "Color press", a zamenik generalnog direktora "Color media international" od 2007. do 2012.

Bio je odgovorni urednik nedeljnika "Pečat" i kolumnista u više dnevnih i nedeljnih listova. Autor je četiri knjige, od kojih su dve prevedene na ruski jezik. Biran je dva puta za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, za odbornika u Skupštini grada Beograda i odbornika u opštini Rakovica.

Za direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju izabran je u avgustu 2012. godine, tu funkciju je obavljao do septembra 2013. godine, kada je imenovan za ministra bez portfelja zaduženog za Kosovo i Metohiju. Na toj funkciji je ostao do aprila 2014. godine. U aprilu 2014. imenovan je za ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U junu 2015. godine imenovan je za predsednika Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova, koju je formirala Vlada Republike Srbije. U avgustu 2016. godine dobio je novi mandat na čelu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. A u maju 2017. godine imenovan za predsednika srpskog dela Mešovitog komiteta sa Republikom Grčkom.

Na dužnosti ministra odbrane bio je od juna 2017. godine. Uspešno je, kao polaznik 6. klase, završio Visoku školu bezbednosti i odbrane, najviši nivo usavršavanja u sistemu našeg vojnog školstva.

Aleksandar Vulin je dobitnik više značajnih priznanja poput "Vidovdanske povelje", za izuzetan doprinos i afirmaciju Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Zlatne plakete Ministarstva odbrane, za izuzetno angažovanje i doprinos saradnji dva ministarstva, kao i statue "Zlatni grifon", najvišeg priznanja Protivterorističke jedinice, koje se dodeljuje visokim državnim zvaničnicima za podršku toj jedinici.

Patrijarh srpski Irinej odlikovao je Kancelariju za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i Aleksandra Vulina, koji je bio na njenom čelu, Ordenom Svetog Save prvog reda. Aleksandar Vulin je proglašen za počasnog građanina Vitine, Leposavića, Zubinog Potoka i Kosovske Mitrovice.

Svi oni koji su u sastavu nove vlade imaće znatno kraći "rok trajanja" od uobičajene četiri godine za obavljanje svoje funkcije, s obzirom na to da je predsednik Vučić istakao da će izvršna vlast trajati najduže do 3. aprila 2022. godine, kada su najavljeni i parlamentarni izbori. Pored toga, nova vlada bi mogla da uđe u istoriju pošto, kako je predložio predsednik Aleksandar Vučić, ima čak 50 odsto žena među članovima. Na čelu sa premijekom Anom Brnabić.

Kada izvedemo "sumo sumare" nova vlada Srbije treba da nastavi dobrim i pravim putem kao i do sada, jer da bi bilo ostvareno šest njenih zacrtanih ciljeva koje je izložio predsednik Aleksandar Vučić, i da bi plan "Srbija 2025" uspeo, promene su nešto što je u ovom momentu neophodno.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.