Novi rekord na Danima ludaje u Kikindi: Stevan uzgajio bundevu dugačku 300 centimetara (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi rekord na "Danima ludaje" u Kikindi: Stevan uzgajio bundevu dugačku 300 centimetara (FOTO)

Bundeve su ove godine nešto podbacile kada je reč o težini, pa je najteža imala "samo" 341,5 kilograma

Na ovogodišnjim 33. "Danima ludaje", koji se održavaju u Kikindi, za 5 centimetara je oboren prošlogodišnji rekord i najduža bundeva imala je 295 centimetara.

Pročitajte i:

"Pobednicu" je uzgajio Stevan Martić iz Zemuna.

Drugu i treću po dužini doneli su Varga Ištvan, odnosno Barna Gašpar, obojica iz Temerina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
.

Vlasnica pobedničke ludaje je Dijana Vukadinović iz Jarka.

Domaći takmičar, Radovan Zakić iz Kikinde doneo je ludaju od 334 kilograma, a treće mesto osvojila je tikva Dušana Jankova iz Čuruga, teška tek 270 kilograma.

Tradicionalni kikindski "Dani ludaje", koji se održavaju od 20. do 23. septembra, i ove godine okupili su hiljade posetilaca iz cele Srbije, a primetan je i veliki broj gostiju iz Rumunije.

Osim tradicionalne bundevare i ostalih gastronomskih proizvoda od budeve, u Kikindi su se predstavili i vinari, stare zanatlije, kao i drugi preduzetnici u okviru mini privrednog sajma.

U tri festivalska dana ima i mnogo pratećeg programa, od muzejskih izložbi i književnih večeri, preko sportiskih i folklornih susreta, do kreativnih i preduzetničkih radionica.

A u revijalnom delu programa nastupaju poznati muzičari, Ove godine Ana Kokić, Crvena jabuka, Dragica Radosavljević Cakana, Lepa Brena i Vlatko Stefanovski Trio.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ovo su misice među ludajama!

Izvor: RTS, 22.Sep.2018

Bundeva, misirača, dulek ili, kako kažu Banaćani, ludaja okupila je i ove godine veliki broj gostiju i turista u Kikindi na "Danima ludaje". Manifestacija se završava sutra uveče, ali danas se desilo najvažnije – izabrana je najteža i najduža bundeva. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.