Novi Sad: Direktori primaju visoke plate za loše poslovanje

Izvor: Blic, 26.Maj.2014, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Direktori primaju visoke plate za loše poslovanje

NOVI SAD Iako su napravili gubitke od 950 miliona dinara, u sedam gradskih preduzeća u 2013. godini direktori su nagrađivani visokim platama.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije najveću platu prošle godine primao je direktor Gradske čistoće, 144.388 dinara, a izveštaj o poslovanja je pokazao gubitak od 94,2 miliona dinara.

Blokirani računi

Račun JKP „Stan“ u blokadi je 385 dana, “Gradskog zelenila” 102 dana, Čistoće 63, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a JKP „Put“ 31.

Mesečna plata direktora „Spensa“ iznosila je 130.000 dinara, a ovo preduzeće je prošlu godinu završilo sa minusom od 184 miliona dinara. Prvi čovek “Gradskog zelenila” je prošle godine primao oko 120.000 dinara mesečno, a preduzeće je u istom periodu ostvarilo gubitak od 154,7 miliona dinara.

Za minus u poslovanju od 150 miliona dinara, u JKP „Lisje“ direktoru je isplaćivana plata od 108.540 dinara mesečno. I čelnik JKP „Put“ je nesmetano primao mesečno oko 114.000 dinara iako je gubitak u poslovanju 141 milion dinara.

Agencija za borbu protiv korupcije ne raspolaže podacima kolika je plata direktora JKP „Stan“, koje je sa minusom od 254,8 miliona dinara najveći gubitaš među gradskim preduzećima.

Ovakvo ponašanje osudio je i gradonačelnik Miloš Vučević, koji već duže vreme najavljuje promene u funkcionisanju gradskih preduzeća.

Zoran Radosavljević, predsednik sindikata u stambeno-komunalnoj delatnosti, kaže da se nikada nije desilo da direktor javnog preduzeća bude kažnjen zbog lošeg poslovanja.

- Nikada nisam čuo da je direktor sebi smanjio platu zato što mu je preduzeće loše poslovalo. S druge strane, nemaju problem da kazne radnike smanjenjem plate kada procene da nisu dobro odradili svoj posao. Radnici su uvek kolateralna šteta, kao da su oni najodgovorniji za poslovanje preduzeća, a ne direktori - tvrdi Radosavljević.

On naglašava da direktore smenjuju samo kad njihova stranka izgubi vlast.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čelnici gubitaša a plate im ogromne

Izvor: B92, 26.Maj.2014

Novi Sad -- Iako su napravili gubitke od 950 miliona dinara, u sedam gradskih preduzeća u Novom Sadu u 2013. godini direktori su nagrađivani visokim platama...Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije najveću platu prošle godine primao je direktor Gradske čistoće, 144.388 dinara, a izveštaj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.