Nova migrantska ruta: Zaobišli Srbiju, stigli u HR iz CG

Izvor: B92, 22.Nov.2016, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova migrantska ruta: Zaobišli Srbiju, stigli u HR iz CG

Dubrovnik -- Hrvatska policija privela je kod Dubrovnika pet migranata iz Irana i odredila im dvogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Hrvatska je Crnoj Gori, iz koje su migranti ilegalno prešli granicu, najavila njihovu readmisiju.

Kako prenose hrvatski mediji, migranti su zatečeni u ponedeljak ujutro u Konavlima. Dvoje od njih su imali putne isprave Irana, dok preostalih troje kod sebe nisu imali dokumente.

Utvrđeno je da su svi državljani Irana starosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 25 do 31 godine i da su u Hrvatsku ušli iz Crne Gore, pešice preko Debelog brijega.

Asošiejted pres navodi da pritvaranje pet Iranaca predstavlja redak slučaj da migranti pokušavaju da uđu u Hrvatsku, članicu Evropske unije, iz Crne Gore.

Migranti, kako se navodi, po svoj prilici nastoje da nađu nove puteve, pošto su zemlje duž takozvane balkanske rute pojačale kontrole granica.

AP dodaje da je oko 7.000 migranata "zaglavljeno" u Srbiji pošto su za njih Mađarska i Hrvatska zatvorile svoje granice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pet iranskih migranata ušlo u Hrvatsku iz Crne Gore

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Nov.2016

DUBROVNIK - Hrvatska policija privela je kod Dubrovnika pet migranata iz Irana i odredila im dvogodišnju zabranu ulaska u zemlju, a Crnoj Gori, odakle su ilegalno prešli granicu, najavila njihovu readmisiju...Kako prenose hrvatski mediji, migranti su zatečeni u ponedjeljak ujutro u Konavlima, od...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.