Nova četiri slučaja koronavirusa u Crnoj Gori, ukupno 109

Izvor: B92, 31.Mar.2020, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova četiri slučaja koronavirusa u Crnoj Gori, ukupno 109

U Crnoj Gori potvrđena su još četiri slučaja koronavirusa, čime je broj obolelih povećan na 109.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KČG) Jevto Eraković izjavio je da se pod zdravstvenim nadzorom nalaze 6.262 osobe, prenosi RTCG.

Eraković je rekao da je Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti donelo dobre mere, ali da je, da bi epidemija koronavirusa bila pobeđena, neophodna velika odgovornost i disciplina građana.

On je naveo da je u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << KCCG hospitalizovano 16 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je 12 na infektivnoj klinici. Svi pacijenti na infektivnoj klinici su stabilnog stanja.

Dodao je da Crna Gora raspolaže sa više nego dovoljno respiratora i u slučaju širenja epidemije.

Odgovarajući na pitanje kada se može očekivati kraj epidemije u Crnoj Gori, Eraković je rekao da će biti još mnogo težih slučajeva i komplikacija, ali mnogo manje ako se građani budu pridržavali mera.

"Naš primarni zadatak nije da se bavimo brojevima, nego merama - koliko budemo poštovali mere, toliko ćemo smanjiti brojeve. Ako budemo još rigorozniji u poštovanju mera, rezultat neće izostati", poručio je Eraković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.