Njemački mediji zabrinuti zbog hrvatskog ministra koji veliča fašiste

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jan.2016, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemački mediji zabrinuti zbog hrvatskog ministra koji veliča fašiste

ZAGREB - U novoj hrvatskoj vladi sjede nacionalisti čiji liberalni stavovi mnoge zabrinjavaju, a najproblematičnije je imenovanje Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture, ocijenjuje austrijski dnevnik "Standard".

List navodi da je "početak vlade nastale na koaliciji konzervativnog HDZ-a i nove stranke Most obilježen "Kulturkampfom".

Najsporniji je ministar kulture Zlatko Hasanbegović - istoričar koji veliča fašiste i ustaše, navodi list.

On želi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da uvede zakon o lustraciji na osnovu kojeg bi predstavnici bivšeg jugoslovenskog režima bili isključeni iz javnog života.

U najboljem slučaju, u hrvatskoj vladi posao su dobili ekstremisti kako bi skrenuli pažnju javnosti sa teških mjera koje Hrvatska mora da sprovede kako bi riješila problem velike zaduženosti, ocijenjuje bečki list.

Berlinski "Tagescajtung" ističe da je Hasanbegović novoj vladi doneo loš početak a njegovom imenovanju protivili su se i lijevi i liberalni poslanici.

List konstatuje da je Hasanbegovićevo imenovanje samo još "povećalo raskol između lijevog i desnog dijela hrvatskog društva".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

STRANI MEDIJI OCRNILI HRVATSKOG MINISTRA "Hasanbegović veliča fašiste i ustaše"

Izvor: Blic, 29.Jan.2016

U novoj hrvatskoj vladi sede nacionalisti čiji liberalni stavovi mnoge zabrinjavaju, a najproblematičnije je imenovanje Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture, ocenjuje austrijski dnevnik "Standard"...List navodi da je "početak vlade nastale na koaliciji konzervativnog HDZ-a i nove stranke Most...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.