Nišlije i dalje protestuju, najavljuju nove akcije

Izvor: N1 televizija, 03.Feb.2017, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije i dalje protestuju, najavljuju nove akcije

Građani Niša nezadovoljni visokim računima za grejanje održali su poslednji ovonedeljni protest ispred Gradske kuće.

Okupljanja su počela u ponedeljak, pošto su na adrese mnogih stanovnika Niša stigli visoki decembarski računi za koje neki od korisnika tvrde da su u visini minimalne zarade u Srbiji.

Nezadovoljni građani traže i da Toplana potpiše ugovore sa korisnicima što je trebalo da uradi do kraja 2016. godine.

Nišlijama se u današnjem protestu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << priključilo i nekoliko aktivista Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, uz poruku da se Nišlije ne bore samo za sebe već za sve građane Srbije.

"U Nišu smo jer osećamo odgovornost zbog ovoga što se u Nišu dešava. Saosećamo sa obespravljenim, poniženim i osiromašenim građanima Niša", naveo je Radomir Lazović iz Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

Prosečna plata u Nišu je za 23.000 dinara manja od prosečne plate u Beogradu, a računi za grejanje su dva i po puta veći, ko može da živi u tim uslovima, upitao je Lazović i dodao da će se ono što se sada dešava u Nišu i u Zrenjaninu, uskoro dešavati i u mnogim drugim gradovima u Srbiji.

Miroslav Cvetković iz Udruženog pokreta Slobodnih stanara demantovao je tvrdnje gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da je cena gasa koju niška toplana plaća "Jugorosgasu", ista kao cena koju "Srbijagas" naplaćuje svojim korisnicima.

"Potrošači gasa južno od Pojata plaćaju gas "Jugorosgasu" 15 odsto skuplje. To pokazuju i fakture za isporučeni gas objavljene na sajtu Gradske toplane", rekao je Cvetković.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.