Nevreme krenulo od Bačke: Grad veličine ping pong loptice zasuo Bački Monoštor, vetar čupao drveće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2020, 19:04

Nevreme krenulo od Bačke: Grad veličine ping pong loptice zasuo Bački Monoštor, vetar čupao drveće

Oko 16 sati okolinu Sombora zahvatilo je veliko nevreme. Grad je najviše štete pričinio u Bačkom Monoštoru, a tukao i u Srpskom Miletiću kod Odžaka.

Najveću štetu na teritoriji Sombora pretrpeo je Bački Monoštor. Ovde u mestu led je padao u dva navrata, a bio je i veličine ping pong loptice.

Olujni vetar čupao je drveće, a na nekoliko mesta pokidani su i električni vodovi, a stradao je i crep na kućama. U polju su najveću štetu pretrpeli soja i kukuruz. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Led sa jakim vetrom brisao je sve pred sobom. Meštani ne pamte ovakvo nevreme.

Dalibor Forgić, stanovnik Bačkog Monoštora, kaže: "Ja se ne sećam da je tako nešto bilo. Led je bio veličine i do golf loptice, i teniske loptice. Ima nekoliko što sam našao i poslao u medije. Katastrofa, palo je oko šezdeset litara. Posle toga došla su javna preduzeća da rade svoj posao, da saniraju. Došao je drugi nalet koji ih je odmah poterao u po posla, pa su se sad vratili da rade rešavaju nastale probleme".

A problema ima zaista puno, međutim, kolika je stvarna šteta na poljoprivrednim usevima znaće se tek sutra kada ekipe budu mogle u njive i kada se voda malo povuče. Soja, kukuruz i industrijska paprika za sada izgledaju najlošije. U Somboru nije bilo leda, ali je pala velika količina kiše, pa su gradske saobraćajnice više od pola sata bile poplavljene.

Zbog obilnih padavina koje su najavljene za danas i sutra, stiglo je i hidrološko upozorenje koje se odnosi na izlivanje reka.

"Na bujičnim vodotocima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare i Jadra, kao i na slivovima Lima, Ibra i Toplice tokom 5. i 6. avgusta moguća su lokalna izlivanja", navodi se u upozorenju RHMZ-a koje je na snazi do sutra u podne.

U Srbiji je i dalje na snazi narandžasti meteoalarm koji donosi pljuskove praćene grmljavinom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zabelela se i Srbija: Hitno upozorenje RHMZ-a, stiglo jako nevreme FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 04.Avg.2020

Snažno nevreme zahvatio je danas po podne okolinu Sombora i Odžaka, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje...RHMZ izdao je upozorenje za Zapodnobački i Severnobački okrug u 18.55 h..."Na teritoriji opštine Sombor i Subotica jaki pljuskovi sa grmljavinom, olujnim vetrom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.