Netfliks se proširio na 190 zemalja, uključujući i Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jan.2016, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netfliks se proširio na 190 zemalja, uključujući i Srbiju

Američki onlajn video servis Netfliks saopštio je danas da je proširio svoju mrežu u 130 zemalja, među kojima se nalazi i Srbija, tako da je sada dostupan u 190 država širom sveta, javile su svetske agencije.

"Danas smo obeležili rođene nove globalne televizijske mreže putem interneta", izjavio je predstavnik Netfliksa Rid Hejstings na prezentaciji tog projekta u salonu elektronike u Las Vegasu.

Ovo je bio neočekivan potez, koji je iznenadio javnost, jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Netfliks ranije objavio da želi da se proširi do kraja ove godine.

Hejsting je rekao da će od sada korisnici od Singapura do Sankt Peterburga i od San Franciska do Sao Paula moći da gledaju emisije i filmove u isto vreme bez dodatnog čekanja.

Netfliks još nije uspeo da se probije na kinesko tržište, a nema planova da bude dostupan na Krimu, u Severnoj Koreji i Siriji, pošto su tamošnje vlade uvele ograničenja američkim firmama.

Taj servis od sada je dostupan, na arapskom, korejskom, kineskom i na još 17 jezika.

Netfliks je stekao ugled po svojoj velikoj selekciji televizijskih programa, a takođe i po svojim originalnim produkcijama koje konkurišu tradicionalnim televizijskim kućama, kao što je "Kuća od karata" (House of Cards), koji je dobio više nagrada, uključujući i Zlatni Globus za glavnu glumicu Robin Rajt.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Netflix pridodao 130 zemalja, među njima i Hrvatsku

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Jan.2016, 10:55

ZAGREB - Američki internetski video servis Netflix proširio je svoju mrežu na još 130 zemalja, među kojima je i Hrvatska i sada je dostupan diljem svijeta u 190 zemalja, uključujući Rusiju i Indiju, ali ne i Kinu..."Danas prisustvujete rođenju nove globalne televizijske mreže putem interneta",...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.