Nestala lica su rana koju treba što pre zalečiti

Izvor: B92, 29.Avg.2016, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nestala lica su rana koju treba što pre zalečiti"

Priština -- Nestala lica su i dalje jedna od teških rana koje je rat na Kosovu ostavio za sobom, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači.

Tači je povodom Međunarodnog dana nestalih lica, koji se obeležava u utorak, dodao i da je rešavanje sudbine nestalih jedan od najhitnijih i najbitnijih zadataka.

“Rat je ostavio mnogo rana, ali je jedna od najtežih nestala lica. To pitanje pritiska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porodice žrtava, ali i celo društvo, odnose među zajednicama, ali i šanse za bolju budućnost", rekao je Tači.

"To je hitna potreba, ljudska dužnost, obaveza svih, da se što pre rasvetli sudbina svih nestalih lica, bez obzira na njihovu etničku pripadnost", rekao jeTači.

Tači je rekao da se "svi svaki dan sećaju nestalih".

"Posmatraju nas sa okačenih fotografija koje se nalaze na ogradi Skupštine Kosova. Zovu nas porodice", rekao je Tači-

Podsećaju nas spomenici koje vidimo na ulicama Kosova. A na dan, kakav je 30. avgust, obećavamo da ćemo uvek, neprekidno, uporno tražiti da se što pre rasvetli sudbina svakog građanina Kosova, kako bi i porodice nestalih lica našle njihov mir”, kazao je Tači.

Tači je naveo da su upravo "boli, koje je naneo rat, motiv da radimo i da ne dozvolimo da se rat ponovi".

"Da uvek bude mira, pomirenja i saradnje među svim zajednicama“, rekao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.