Najsrećniji smo u dobu između 38 i 40 godina

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Dec.2014, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najsrećniji smo u dobu između 38 i 40 godina

Detinjstvo je verovatno razdoblje na koje će većina pomisliti kada je reč o najsretnijem razdoblju u životu, ali, istraživanje koje je nedavno sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da smo najsrećniji u dobu od 38, odnosno 40 godina.

Tačnije, istraživanje koje je provela osiguravajuća kuća "Beagle Street", a u kojem je učestvovalo 1000 osoba starijih od 70 godina pokazalo je da su žene najsrećnije u periodu od 38 godina, a muškarci od 40, prenosi Daily Mail. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Kao najsrećnije trenutke u životu, većina ispitanika navela je - standardno - rođenje prvog deteta, dan venčanja i rođenje unuka. Nakon toga slede životni događaji i promene kao što su odlazak u penziju, preseljenje, trenutak kada dete prohoda i prvi susret s voljenom osobom, odnosno sa partnerom.

Ispitanici su složni oko toga da je, uprkos stalnoj trci za parama i poslovnim uspesima, ljubav na kraju uvek važnija od novca i da su uz to najvažniji zdravlje i dobri prijatelji.

Većina ispitanika, tačnije njih 90 odsto, navela je da ne žali za ničim posebnim, a oni koji ipak žale za nečim, navode pogrešno odabranu karijeru i snove koje nisu uspeli da ostvare zbog te loše odluke.

Sedam odsto ispitanika navelo je da žali zbog toga što nisu više putovali, a manji broj njih naveo je da žali zbog razvoda i preranog ulaska u brak.

Ispitanici su se oko saveta koje žele da upute mladima složili oko sledećeg: verujte u sebe, voljene osobe ne uzimajte "zdravo za gotovo", imajte na umu da ništa vredno ne dolazi samo i nemojte biti ogorčeni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kada su žene, a kada muškarci najsrećniji?

Izvor: Radio 021, 31.Dec.2014

Detinjstvo je verovatno doba na koje će većina pomisliti kada je reč o najsrećnijem periodu u životu, ali istraživanje nedavno sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da smo najsrećniji sa 38, odnosno 40 godina...Tačnije, istraživanje koje je sprovela osiguravajuća kuća Beagle Street, a...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.