NOVAC OD ŠVERCA DROGE I MIGRANATA Priština je na najpodmukliji način kupovala glasove za Interpol, a ove godine je isplaniran isti SCENARIO

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2019, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVAC OD ŠVERCA DROGE I MIGRANATA Priština je na najpodmukliji način kupovala glasove za Interpol, a ove godine je isplaniran isti SCENARIO

Generalna skupština Interpola okuplja se jednom godišnje, a ove godine biće održana u glavnom gradu Čilea od 15.do 18. oktobra. Na njoj bi se i ove godine mogao naći zahtev Prištine da pristupi ovom međunarodnom telu.

Prema saznanjima, lažna država otpočela je i ove godine taktiku "prljavog lobiranja", odnosno kupovine glasova kako bi iz četvtog puta uspela da se domogne Interpola.

Prema informacijama, na delu je slična strategija koju su predstavnici kosovskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Albanaca sproveli za prošlogodišnje glasanje, koje je bilo u Dubaiu, kada su skupocenim poklonima, automobilima, satovima, pa čak i isplatama od po nekoliko hiljada evra na ruke stranim zvaničnicima pokušali da obezbede većinu za prijem u Interpol.

Da bi obezbedili dolazak delegacija država koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, Albanci su se čak nudili da im plate višednevni boravak u Dubaiu.

Naime, delegacijama zemalja koje nisu finansijski baš "jake" i koje nemaju novca "za bacanje", nudili su da plate put, odnosno avionske karte, hotele i ostale troškove boravka, samo da bi došle u Dubai i glasale za članstvo Kosova u Interpolu. Bilo je i nekoliko slučajeva da su pojedincima nudili novac u zamenu za glasove.

Zločinci u Prištini igrali su na na težak materijalni status pojedinih delegacija.

Tako je, prema prošlogodišnjim informacijama, šest limuzina kupljeno za potrebe nacionalnih kancelarija Interpola, raspoređenih u siromašnijim zemljama kojenisu mogle da ih priušte.

Posebno je zanimjivo to da su Albanci za delegacije zemalja spremali skupocene satove poput roleksa, a o svemu tome je srpsku delegaciju obavestio egipatski predstavnik.

Za prošlogodišnje potkupljivanje glasova na najpodmukliji način prištinske vlasti obezbedile su 15 miliona dolara "prljavog novca" od šverca narkotika i migranata za kupovinu glasova.

Do ovog frapantnog podatka došle su srpske obaveštajne službe prošle godine.

Iz ovog crnog fonda plaćani su promotivni tekstovi u istaknutim publikacijama EU, kako bi se učvrstila podrška uoči zasedanja Generalne skupštine Interpola.

Međutim, pored svih nečastivih napora, doživeli su debakl prošle godine u Dubaiu kada ni posle dva kruga glasanja nisu uspeli da obezbede dvotrećinsku većinu za prijem u svetsku policijsku organizaciju.

Tada je u drugom krugu glasalo ukupno 135 zemalja, 68 je bilo "za", 51 "protiv" i 16 uzdržanih. Prethodno je održan prvi krug glasanja na kome je tzv. Kosovo takođe zabeležilo promašaj: glasale su 154 zemlje, a za članstvo je bilo 76 članica, 56 je bilo protiv, a 22 uzdržane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SRPSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE DOŠLE DO ZABRINJAVAJUĆIH PODATAKA: Prištinska taktika je prljavo lobiranje za ulazak u Interpol!

Izvor: RTV Pink, 23.Sep.2019

Generalna skupština Interpola okuplja se jednom godišnje, a ove godine biće održana u glavnom gradu Čilea od 15.do 18. oktobra. Na njoj bi se i ove godine mogao naći zahtev Prištine da pristupi ovom međunarodnom telu.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.