NHL OKRŠAJ: Pogledajte tuču Srbina i Hrvata (VIDEO)

Izvor: Kurir, 13.Dec.2013, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NHL OKRŠAJ: Pogledajte tuču Srbina i Hrvata (VIDEO)

Vrela krv: Kanađani Milan Lučić i Luk Gazdić dobro se pesničili na meču između Bostona i Edmontona

Odmerili snage.

Hokejaš Boston Bruinsa Milan Lučić (25) jedan je od najboljih igrača NHL lige, ali je i jedan od najžešćih tabadžija u ovom najbržem kolektivnom sportu na svetu. Poslednja žrtva kršnog momka koji je poreklom iz Republike Srpske bio je Luk Gazdić (24), Kanađanin hrvatskih korena i hokejaš Edmonton Oilersa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Lučić i Gazdić ukrstili su pesnice na utakmici između dva tima, a ozbiljniju tuču sprečile su sudije.

Pale provokacije

Prvo je došlo do verbalnog, a zatim i fizičkog obračuna. Temperament Lučića nije izdržao provokaciju, pa je prvi udario Gazdića, ali mu ovaj nije ostao dužan. Na NHL terenima tuče hokejaša su sasvim normalna pojava, ali ne tuku se svaki dan članovi srpske i hrvatske dijaspore. Meč je inače završen rezultatom 4:2 za Boston.

Milan Lučić je u petogodišnjoj karijeri imao više od 50 tuča. Zanimljivo je da su Lučićev i Gazdićev brat igrali hokej u Srbiji, odnosno Hrvatskoj. Jovan Lučić bio je član Partizana, a Ben Gazdić Medvešćaka.

Jedini Srbin s titulom

- Istina je, priznajem, volim dobru tuču. Ako me neko iznervira, ne ostajem mu dužan. Ne dogovaramo fajt, ali uvek znaš ko je od protivničkih igrača spreman da se pobije - rekao je ranije Milan Lučić.

Milan Lučić je 2011. godine postao jedini Srbin koji je trijumfovao u NHL ligi i osvojio cenjeni Stenli kup.

Nameštaju mu se

TUKAO I OREŠKOVIĆA

Fajt s Lukom Gazdićem nije prva tuča Milanu Lučiću protiv nekog hokejaša hrvatskog porekla. Pre nekoliko sezona kanadski Srbin pesničio se s Filom Oreškovićem, koji je igrao za Toronto Mejplifse.

Na Jutjubu se mogu naći kratki pregledi legendarnih tuča Milana Lučića, zbog kojih je postao zvezda u NHL ligi.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NHL OKRŠAJ: Pogledajte tuču Srbina i Hrvata (VIDEO)

Izvor: Dzungla.org, 13.Dec.2013

Milan Lučić i Gula Gazdić su razmenili pesnile na derbi meču NHL lige između Edmontona i Bostona OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.