NAŠA EKIPA IH JE PRESRELA, CELOG JUTRA SAM SA OSMEHOM Nesvakidašnji porođaj u Nišu, ovako nešto se ne viđa često

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 06:53

"NAŠA EKIPA IH JE PRESRELA, CELOG JUTRA SAM SA OSMEHOM" Nesvakidašnji porođaj u Nišu, ovako nešto se ne viđa često

Porođaj je prošao u najboljem redu, a u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć kažu da ovakve situacije ostanu zapamćene

Lekari Hitne medicinske pomoći u Nišu porodili su mamu u kolima, koja zbog početka porođaja nije uspela da stigne do porodilišta. Ona je rodila zdravu devojčicu, a porođaj se dogodio u toku noći između ponedeljka i utorka, prenosi Jugmedia.

Prema rečima lekara ove zdravstvene ustanove, ne dešava se prvi put da njihova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ekipa pomogne porodiljama da na svet donesu zdravu bebu. Ne dešava se to ni tako često, kao što je slučaj ovog meseca, kada su čak četiri puta učestvovali u donošenju na svet najmanjih sugrađana.

- Tata je zvao, mama je drugorotka, rekao je da ima bolove i da joj je pukao vodenjak. Predložila sam da dođe ekipa, ali je on već bio u kolima ka porodilištu. Ipak, nisu stigli do GAK-a. Naša ekipa ih je presrela i u kolima obavila porođaj. Bila sam u kontaku sa ekipom. Ja sam celog jutra sa osmehom. I noćas je malo falilo da se desi slična situacija, ali je ekipa ipak stigla do Ginekologije - kaže dr Maja Stojanović iz Zavoda za urgentnu medicinu Niš.

Porođaj je prošao u najboljem redu, a u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć kažu da ovakve situacije ostanu zapamćene, jer oni se obično suočavaju sa drugim situacijama u kojima su životi ugorženi, u saobraćajnim nesrećama i drugim intervencijama u svakakvim uslovima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.