NAKON IZJAVE BLINKENA, RUSIJA ODMAH REAGOVALA: Da li to znači da AMERIKA ne podržava samostalnost  lažne države KOSOVO?

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2022, 09:11

NAKON IZJAVE BLINKENA, RUSIJA ODMAH REAGOVALA: Da li to znači da AMERIKA ne podržava samostalnost lažne države KOSOVO?

Da li to SAD vise ne podrzavaju suverenitet Kosova?

 Analizirajući nedavnu izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena koji je rekao da je cilj Vašingtona u razgovorima s Moskvom da odbrani temeljne principe međunarodnih odnosa koji ne dozvoljavaju nasilne promene granica, predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova zapitala se da li to značci da SAD više ne podržavaju suverenite tzv. države Kosovo.

- Da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << li smo dobro razumeli da Vašington više ne podržava suverenitet Kosova i ne protivi se povratku Sirije u Arapsku ligu. Kako Amerikanci takve stvari smeli da rade u prošlosti u delovima sveta u kojima nemaju šta da traže i tamo gde nisu imali međunarodnu saglasnost ni mandat da rešavaju konflikte - zapitala se Zaharova u utorak, prenosi TAS S.

Ona je konstatovala da su izjave Vašingtona o neprihvatljivosti nasilne promene državnih granica i ograničavanju slobode državama da se priključe međunarodnim organizacijama i samostalno odrede kojoj će se sferi uticaja prikloniti, u kontradikciji sa stvarnim postupcima i međunarodnim aktivnostima SAD.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RT: Vašington navodi da neće razmatrati ruski predlog o okončanju širenja NATO-a

Izvor: Vostok.rs, 12.Jan.2022

Vašington neće razmatrati ruske predloge da se zakonski zabrani širenje NATO vojnog bloka na istok i nema nameru ni da razgovara o toj ideji, rekao je portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs. Ranije su u ponedeljak u Ženevi zamenik američkog državnog sekretara Vendi Šerman i zamenik...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.