NA POMOLU ESKALACIJA?! Kosovska policija zabranila ulaz na Kosovo! Srbi drže barikade na putevima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2022, 18:56

NA POMOLU ESKALACIJA?! Kosovska policija zabranila ulaz na Kosovo! Srbi drže barikade na putevima!

Dramatična situacija

Kosovska policija na prelazu Jarinje brani ulazak vozilima i pešacima na Kosovo, javlja reporter Kosovo onlajna sa Jarinja. Ulazak se ne dozvoljava ni pešice.

Ranije danas na prelazu Jarinje uhapšen je bivši policajac Dejan Pantić, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a zbog njegovog hapšenja postavljene su barikade kod Leposavića i Rudara i okupili su se građani koji žele da spreče njegovo prebacivanje u Prištinu. Na licu mesta prisutni su i Euleks i Kfor.

Kosovska policija saopštila je da je privremeno obustavljen saobraćaj ka administrativnom prelazu Jarinje. Kako se navodi na Fejsbuku Kosovske policije, saobraćaj je zatvoren zbog barikada koje su Srbi postavili na putevima u opštinama Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

- Iz bezbednosnih razloga, dok su putevi blokirani u pravcu graničnog prelaza Jarinje, Kosovska policija ga je privremeno zatvorila za saobraćaj, pa građani za saobraćaj treba da koriste druge granične prelaze - navode, između ostalog, iz Kosovske policije.

Dodaju da će tzv. Policija Kosova nastaviti da obezbeđuje sve građane.

- Policija Kosova poziva građane da ne nasedaju na pozive ili eventualne provokacije od strane kriminalnih lica ili grupa, već da sarađuju sa Kosovskom policijom, koja će nastaviti da se zalaže za obezbeđenje svih građana bez razlike, izvođenjem pred licem pravde osumnjičena lica - naglasili su iz Policije Kosova.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KOSOVSKA POLICIJA NA PRELAZU JARINJE BRANI ULAZAK VOZILIMA I PEŠACIMA! Saobraćaj je zatvoren zbog blokada srpskih građana!

Izvor: Pančevac-online.com, 10.Dec.2022

Kosovska policija na prelazu Jarinje brani ulazak vozilima i pešacima na Kosovo, javlja reporter Kosovo onlajna sa Jarinja. Ulazak se ne dozvoljava ni pešice. Policija je saopštila da je privremeno obustavljen saobraćaj ka administrativnom prelazu Jarinje. Kako se navodi na Fejsbuku Kosovske policije,...

Nastavak na Pančevac-online.com...

SVE VIŠE SRBA SE SKUPLJA KOD KRSTA NA RUDARU! Podrška braći koji su prenoćili na barikadama, KFOR-ovci iz Poljske motre sa strane (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2022, 10:40

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak i dalje su zatvoreni, i policija lažne države ne dopušta prelaz ni automobilima ni pešacima...Kod krsta na Rudaru se uprkos jakoj kiši okuplja sve više ljudi, koji pružaju podršku svima koji su prenoćili na prelazu...Nedaleko od barikada nalazi se nekoliko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.