Miškovića saslušavaju zbog Luke

Izvor: RTS, 12.Feb.2013, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miškovića saslušavaju zbog Luke

Vlasnik “Delta Holdinga” Miroslav Mišković i njegov sin Marko nalaze se na saslušanju u Upravi kriminalističke policije u vezi sa preuzimanjem akcija "Luke Beograd", saznaje RTS. Kiparske vlasti pružile međunarodnu pravnu pomoć srpskim pravosudnim organima u istrazi protiv Miroslava Miškovića i još devet osoba.

Inspektori radne grupe Uprave krimninalističke policije saslušaće u prostorijama centralnog zatvora vlasnika "Delta Hodinga" Miroslava Miškovića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i njegovog sina Marka u vezi sa preuzimanjem akcija "Luke Beograd", saznaje RTS.

U okviru istrage koja se vodi protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još devet osoba, Kipar je pružio međunarodnu pravnu pomoć srpskim pravosudnim organima.

Sumnja se da je "PZP Niš" za privatizaciju "PZP Beograd" uzelo 23 miliona evra kredita od Miškovićeve firme "Hemslejd trejding" sa Kipra, saznaje RTS.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, prvi čovek "Mera investa" Marko Mišković i vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković osumnjičeni su da su izvlačili novac i imovinu iz preduzeća za puteve i tako nezakonito pribavili 30 miliona evra.

Kako je ranije preneo list Danas, tim Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal otputovao je na Kipar radi ispitivanja poslovanja i transakcija firmi u vlasništvu Miroslava i Marka Miškovića.

Prema navodima tog lista, to je deo proširene tužilačke i finansijske istrage, a moguće je i da se provera dokumentacije odnosi i na novac narko-kartela Darka Šarića. 

List Danas navodi i da je, prema nezvaničnim informacijama koje su u javnost procurile u novembru, Miškovićeva of-šor kompanija na Kipru "Hemslejd" povezana je sa novcem poteklim od Šarića, i to kao izvorom kredita za gradnju ekskluzivnog naselja.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mišković na saslušanju zbog "Luke Beograd"

Izvor: Press, 12.Feb.2013

Inspektori radne grupe Uprave krimninalističke policije saslušaće u prostorijama centralnog zatvora vlasnika "Delta Hodinga" Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka u vezi sa preuzimanjem akcija "Luke Beograd", saznaje RTS.. U okviru istrage koja se vodi protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.