Mišković na saslušanju

Izvor: B92, 13.Dec.2012, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišković na saslušanju

Beograd -- Saslušanje Miroslava Miškovića poslednje na redu. Tokom jutra na pitanja je odgovarao Marko Mišković, zatim Milo Đurašković. Ranije saslušano sedam lica.

Kako saznajemo, predviđeno je da vlasnik Delte bude poslednji saslušan, posle 13h, nakon čega će biti donete odluke o pokretanju istrage i određivanju pritvora.

Zdenko Tomanović, jedan od advokata Miroslava Miškovića, odbio je da da izjavu za B92 dok njegov klijent ne iznese odbranu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Da podsetimo, rаdnа grupа Uprаve kriminаlističke policije privelа je Miroslаva Miškovića, vlаsnikа "Deltа holdingа", Mаrkа Miškovićа, vlаsnikа firme "Mera investment fund" i Milа Đurаškovićа, vlаsnikа "Nibens grupe", "Šer korporаcije" i Preduzećа zа puteve (PZP) "Niš", kаo i još sedаm osobа.

Policijа je, tаkođe, privelа i bivše direktore PZP "Niš" Milutinа Gаševićа i Zorаnа Mihаilovićа, direktorа „ Šer korporаcije" Ristu Ristićа, predsednikа Skupštine аkcionаrа PZP "Niš" Dejаnа Jevtićа, аkcionаrа PZP "Niš" Zorаnа Kаitovićа, direktorа "Deltа brokerа" Predrаgа Filipović i proceniteljа "Konzitа" Rаšo Zdrаvkа.

Svi privedeni su prvo bili odvedeni u policiju, a zatim odatle u Tužilaštvo za organizovani kriminal, u kome su do kasno sinoć neki bili saslušani.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević kaže da istraga o poslovanju Miroslava MIškovića u vezi s "Nibens grupom" nije završena, odnosno, kako je rekao, trenutno se upoređuju finansijski izveštaji. Takođe, kazao je Radisavljević, vodi se i istraga koja bi trebalo da pokaže kako je Mišković došao do novca koji je uložio u "Nibens grupu".

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je posle privođenja poručio da "niko, pa ni Mišković, ne može da pobedi Srbiju", a rekao je i da su mu iz policije prenete Miškovićeve reči prilikom privođenja. MUP je naveo da je Vučiću prećeno, zbog čega mu je podignut nivo bezbednosti na najviši nivo, a Miškovićevi advokati su demantovali da je pretnji bilo.

Advokatska kancelarija kompanije "Delta" demantovala je medijska nezvanična saznanja koja je u jednom trenutku potvrdio i direktor policije Milorad Veljović da je pri privođenju Mišković, izjavio da prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji je proteklih meseci govorio o mogućem privođenju Miškovića, neće dočekati sinoćnje gostovanje na RTS-u. Opširnije u posebnoj vesti.

U specijalnoj emisiji TV B92 ministar pravde Nikola Selaković je rekao da se "desilo ono što je bilo nezamislivo" i da država vraća vlast u svoje ruke, dok je direktor policije Milorad Veljović rekao da je u pitanju "istorijski trenutak". Novinarka lista "Danas" Ruža Ćirković rekla je da je država pokazala hrabrost, a da sada treba da pokaže odgovornost i sposobnost. Opširnije u posebnoj vesti.

U ekskluzivnom intervjuu za B92 bivša Miškovićeva saradnica Milka Forcan je izjavila da je vlasnik Delte loše procenio situaciju, misleći da mu ova vlada odgovara i da je sada "jači nego ikad". Ona je dodala da on sigurno nije očekivao ovakav ishod, a kao ključne razloge za sve što mu se desilo navela je to što Mišković "nema meru" i činjenicu da se onj godinama više spominje u političkom, a ne poslovnom kontekstu. Opširnije u posebnoj vesti.

Podsećamo, vlasnik Delta holdinga je drugi put saslušan u MUP-u u ponedeljak. Istog dana je saslušan i suvlasnik Nibensa Milo Đurašković.

Sin vlasnika "Delta holdinga" Marko Mišković saslušan je u petak u policiji, u svojstvu građanina, o saradnji svog preduzeća "Mera investment fond" s Đuraškovićevom "Nibens grupom". Marko Mišković je trebalo ove sedmice da ponovo bude saslušan u svojstvu građanina u policiji.

On je sprečen na aerodromu "Nikola Tesla" da avionom napusti zemlju i policija mu je oduzela pasoš kao meru za obezbeđenje prisustva radi neometanog vođenja pretkrivičnog postupka.

Njegov otac, Miroslav Mišković, saslušan je prvi put prošlog ponedeljka o poslovanju firme "Delreal".

Insajder se bavio spornim privatizacijama putarskih preduzeća još 2009. Vlasnik „Nibens grupe“ Milo Đuraškovć uhapšen je još u maju prošle godine, a tereti se da je zloupotrebom službenog položaja oštetio preduzeće FAM Kruševac, za više od 32 miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saslušan Đurašković, Mišković pred sudijom

Izvor: Kurir, 13.Dec.2012

Saslušanje Marka Miškovića okončano je, u toku je saslušanje suvlasnika Nibens grupe, a Miroslav Mišković biće saslušan poslednji..BEOGRAD - Oko 13 sati Marko Mišković sin vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića završio je iznošenje svoje izjave, a u prisustvu advokata započelo je...

Nastavak na Kurir...

Mišković na saslušanju u 13 sati

Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2012

Saslušanje Miroslava Miškovića zakazano za 13 sati, saznaju beogradski mediji. Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković i Marko Mišković trebalo bi da budu saslušani tokom dana. ..Predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković  ..Zdenko Tomanović, jedan od advokata Miroslava Miškovića, odbio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Mišković na saslušanju u 13 sati

Izvor: medio.rs, 13.Dec.2012

Beograd -- Saslušanje Miroslava Miškovića zakazano za 13h, saznaje B92. Milo Đurašković i Marko Mišković biće saslušavani pre toga.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.