Minhen: Na mestu napada se čuju samo plač i novinarska reč

Izvor: B92, 23.Jul.2016, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minhen: Na mestu napada se čuju samo plač i novinarska reč

Minhen -- U delu Minhena u kojem se dogodio napad atmosfera je i dalje haotična i prisutne su jake policijske snage, javlja novinarka B92 sa lica mesta.

Osim toga, tržni centar „Olimpija“ kod kojeg se dogodio napad i dalje je blokiran.

Građani dolaze da polože cveće i sveće na mesta ne kojem je devet ljudi ubijeno i na taj način im odaju počast.

Tu su i članovi njihovih porodica i iz tog dela Minhena samo se može čuti plač i novinarska reč, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi novinarka B92 sa lica mesta.

U ostalim delovima grada život teče svojim tokom.

Policija je ranije tokom dana u kući 18-godišnjeg Nemca poreklom iz Irana pronašla literaturu o masovnom ubici Tomasu Brejviku, kao i o tome zbog čega studenti ubijaju.

Građani Minhena sa kojima je novinarka B92 razgovarala ističu ista pitanja – zašto je jedna takva osoba bila na slobodi, zašto nije u bolnici, koja bolnica je dozvolila da jedan bolesnik isplanira napada i zbog čega poseduje oružje za koje nije imao dozvolu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.