Milion Srba može u Kanadu?

Izvor: TvojPortal.com, 03.Dec.2011, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milion Srba može u Kanadu?

/vesti online/ Oko milion Srba moglo bi da otputuje u Kanadu! Naime, tamošnje vlasti odobrile su takozvane super vize u trajanju od 24 meseca, namenjene ujedinjenju porodica useljenika sa njihovim bliskim rođacima iz zemalja porekla.

Super vize moći će da dobiju roditelji i babe i dede doseljenika u Kanadu
 

Kako prema podacima Kongresa srpskog ujedinjenja u toj zemlji živi između 200.000 i >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << 300.000 naših građana, to znači da bi iz Srbije više od jedne sedmine stanovnika moglo da aplicira za dobijanje dvogodišnje vize.

Džejson Keni, ministar za državljanstvo Kanade, objavio je da će te vize moći da dobiju roditelji i babe i dede doseljenika u Kanadu, čime će im biti omogućene duže posete deci, unucima i unukama. Uslov za dobijanje vize jeste da budete roditelj ili deda ili baba državljanina Kanade ili stanovnika sa stalnom dozvolom boravka, odnosno rezidenta.
Opširnije

Srbijakanadaiseljavanjemilion srbaspajanje porodica

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.