Milan Beko saslušan u UKP

Izvor: RTS, 29.Jan.2013, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Beko saslušan u UKP

Biznismen Milan Beko u svojstvu građanina saslušan u Upravi kriminalističke policije. Beko oko šest sati ispitivan u vezi sa slučajem "Luka Beograd".

17.10 - Milan Beko izašao iz zgrade Uprave kriminalističke policije. 

16.45 - Završeno saslušanje Milana Beka. 

Saslušenje biznismena Milana Beka završeno je oko 17 časova u Upravi kriminalističke policije gde je oko šest sati odgovarao na pitanja policije u svojstvu građanina u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vezi sa preduzećem "Luka Beograd".

Beko je rekao novinarima da je policiji i Tužilaštvu pokušao da ukaže na razloge zbog kojih je godinama stvaran privid o navodnim nezakonitostima u postupku sekundarne privatizacije Luke Beograd.

"Mislim da sam nakon šest sati uspeo da objasnim policiji i Tužilaštvu sve okolnosti oko preuzmanja akcija Luke Beograd i da ukažem na razloge zašto je stvaran privid o navodnim nezakonitostima u postupku sekundarne privatizacije Luke", rekao je Beko.

"To se pre svega odnosi na pokušaj određenih struktura da prikriju nezakonito dodeljivanje 14,1 hektara zemljišta 'Luke Beograd' drugom korisniku i zatim 4,6 hektar zemljišta na Adi Huji korisniku koji nije bio zakonit", rekao je Beko.

On je napomenuo da je u vezi sa tim slučajem policiji predao svu potrebnu dokumentaciju i naglasio da je saslušan u svojstvu građanina, kao i da je saslušanju prisustvovao i tužilac.

Po zakonu, policija ima pravo da u svojstvu građanina Beka saslušava četiri sata, a samo uz njegov pristanak davanje iskaza može da traje i duže.

Vlasnik "Luke Beograd" Beko je postao 2005. godine kupovinom 93 odsto akcija tog preduzeća.

Privatizacija "Luke Beograd" jedan je od 24 sporna predmeta na koje je ukazala i EU, a takođe se navodio i u izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać.

Savet za borbu protiv korupcije je još 2010. godine podneo krivične prijave protiv 17 osoba, između ostalih Milana Beka, ali i bivšeg ministra privrede Predraga Bubala zbog, kako su naveli, zloupotrebe položaja prilikom privatizacije "Luke Beograd" 2005. godine.

"Luka Beograd" ima u vlasništvu ukupno 220 hektara zemljišta u centralnoj gradskoj zoni, a Generalnim planom Beograda predviđeno je izmeštanje Luke i izgradnja na toj lokaciji stambeno-poslovnog prostora.
Pogledaj vesti o: Milan Beko

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Milan Beko šest sati ispitivan u vezi sa slučajem Luka Beograd

Izvor: GdeInvestirati.com, 30.Jan.2013, 10:00

BEOGRAD - Saslušanje biznismena Milana Beka završeno je juče oko 17 časova u Upravi kriminalističke policije gde je oko šest sati odgovarao na pitanja policije u svojstvu građanina u vezi sa preduzećem "Luka Beograd".   Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.