Mihajlovićeva: Biće nekog boljitka do kraja godine

Izvor: Blic, 13.Maj.2013, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Biće nekog boljitka do kraja godine

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović najavila je “neku vrstu boljitka” za privredu i građane do kraja godine, i poručila da treba imati poverenja u ovu vladu i ono što radi.

U večerašnjem "Utisku nedelje" na Televiziji B92, Mihajlovićeva je rekla da se ne može živeti bolje za pet ili šest meseci od početka mandata nove vlade, koja je zatekla zemlju skoro pred bankrotom. Ali ono što vlada radi, što nije stavila stvari pod tepih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od toga se može očekivati neki boljitak do kraja 2013. godine.

Komentarišući povlačenje odredbe iz izmena zakona o porezu na imovinu, koja se odnosi na porez na drugu nekretninu u vrednosti preko 50.000 evra, ona je rekla da je na osnovu pritužbi građana i rasprave među predstavniicma raznih ministarstava odlučeno da se ta odredba povuče.

To je podržao i državni sekretar u ministarstvu finansija Aleksandar Ljubić, dodavši da je procenjeno da nije još vreme za primenu takve odluke. Poslanik Demokratske stranke u Narodnoj skupštini, takođe gost večerašnje emisije, Božidar Đelić, ocenio je da donošenje pa onda povlačenje te odluke govori o “apsolutnom amaterizmu u vođenju finansija”.

Mihajlovićeva je rekla da "neće dozvoliti da joj neko kaže da ova vlada nije na dobrom putu", i ponovila da građani Srbije znaju šta je vlada nasledila od prethodne. Između ostalog, ona je obelodanila da u pretodnih pet godina vlada u kojoj je bila DS nije bila sposobna da isplati 30 miliona dinara porodicama poginulih rudara Resavice, što je tek ova vlada učinila.

Govoreći o dve milijarde evra najavljenih stranih direktnih investicija do kraja ove godine, Đelić je primetio da sadašnja vlada od početka mandata nije još ni privukla, niti realizivala neku stranu investiciju, i zatražio je od Ljubića obećanje da će podneti ostavku ako dve obećane milijarde evra me uđu u zemlju do kraja godine. Ljubić je to odbio.

Mihajlovićeva je rekla da njeno ministarstvo ima u planu investicije, od kojih samo dve vrede više od milijardu evra. Ljubić je kao jedan od uspeha ove vlade naveo da je rast nezaposlenosti zaustavljen, dok je Đelić uzvratio da na sajtu Republičkog zavoda za statistiku stoji podatak da je u martu stopa nezaposlenosti bila 29,5 odsto, što je, kako je rekao, apsolutno najveća stopa u istoriji Srbije.

Đelić je predložio da se oko 500 miliona evra uloži u desetak gradova u Srbiji, gde je najveća nezaposlenost, u industrijske kapacitete i poljoprivredu okrenute izvozu. Sredstva bi se pronašla, rekao je, odustajanjem od nekih projekata kao što su subvencije za kupovinu "Fijatovih" automobila, rekonstrukcije železničkih pruga i još nekih projekata vlade, uz istovremeno zaduživanje kod domaćih poslovnih banaka.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Biće nekog boljitka do kraja godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2013

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović najavila je "neku vrstu boljitka" za privredu i građane do kraja godine, i poručila da treba imati poverenja u ovu vladu i ono što radi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.