Mediji: Albanski vojnici u severnom delu Kosovske Mitrovice VIDEO

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Albanski vojnici u severnom delu Kosovske Mitrovice VIDEO

Grupa albanskih vojnika sa oficirima KFOR-a pojavila se danas u severnoj Kosovskoj Mitrovici što je izazvalo strah kod stanovništva, javljaju beogradski mediji.

KFOR se ovim povodom nije oglašavao pa ostaje nepoznato šta su vojnici Albanije radili u severnoj Mitrovici, piše Informer.

"Slikali su se kod spomenika kneza Lazara, šetali su kao kod svoje kuće. Niko ne zna šta su ovde tražili i zašto su došli. Narod je uplašen zbog njihovog dolaska, pogotovu jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su došli samo nekoliko dana nakon što je Velika Britanija upozorila svoje građane da ne dolaze na sever KIM", kaže jedan stanovnik severne Kosovske Mitrovice.

Albanija nema svoju misiju na Kosovu u Metohiji u okviru KFOR.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) Albanski vojnici u uniformama šetaju severnom Kosovskom Mitrovicom, SRBI UZNEMIRENI

Izvor: Blic, 04.Apr.2019

Četrdesetak vojnika Kfora među kojima su bili i pripadnici albanske vojske prošetalo je danas glavnom ulicom Severne Mitrovice, javljaju za Blic srpski izvori sa severa.

Nastavak na Blic...

Vučić: Albanski vojnici u severnoj Mitrovici u cilju zastrašivanja Srba

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Apr.2019, 13:10

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je prisustvo pripadnika albanske vojske u severnom delu Kosovske Mitrovice u okviru kako je Kfor saopštio, "izviđačkih aktivnosti" NATO, "smišljeno i planirano" u cilju zastrašivanja kosovskih Srba i provociranja Srbije. On je posle obilaska...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.