Marokanske ćuftice od junećeg mesa s jogurtom

Izvor: Telegraf.rs, 26.Dec.2016, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marokanske ćuftice od junećeg mesa s jogurtom

Sastojci:

- 500 g junećeg mesa

- 1 glavica crnog luka

- 1 jaje

- malo starog hleba

- 1 kašika origana

- biber

- so

- maslinovo ulje

Za sos:

- 1 krastavac

- 1 čaša jogurta

- 1 čen belog luka

- 1 kašika maslinovog ulja

- 1 kašičica vinskog sirćeta

- 2 kašičice seckane nane

- biber

- so

Priprema:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Od mlevenog mesa, hleba namočenog u vodi (i isceđenog), jajeta, glavice rendanog crnog luka, bibera, origana i soli umesiti masu, pa ostaviti da odstoji nekoliko sati na hladnom mestu. Zatim praviti ćuftice (u veličini oraha - za meze) ili ćufte (u veličini jajeta - za obrok) i pržiti na vrelom maslinovom ulju.

Za sos:

Umutiti jogurt, oljušten i samleven krastavac, isitnjen čen belog luka, kašiku maslinovog ulja, kašičicu sirćeta, isitnjenu nanu, biber i so. Sos rashladiti i služiti uz pržene ćuftice.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.