Makedonija, nedelju dana posle zločina

Izvor: RTS, 19.Apr.2012, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija, nedelju dana posle zločina

Makedonska policija i dalje svim snagama pokušava da identifikuje počinioce petostrukog ubistva kod Skoplja, ali bez dramatičnih rezultata. Analiza dokaza prikupljenih iz "opela" u toku. Opozicija traži smenu ministarke policije Gordane Jankulovske. Albanski predsednik Bamir Topi za dizanje tenzija krivi - Srbiju.

Ni nedelju dana posle ubistva koje je potreslo Makedoniju, takošnja policija nije ni za korak bliže identifikovanju ili hapšenju ubica, iako je premijer Nikola >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Grujevski parlamentu, Sobranju, obećao da će se to dogoditi.

Ipak, prvi put od početka istrage, policija u četvrtak nije saopštila ni jedan novi detalj iz istrage, pa su opozicione partije zatražile smenu ministarke unutrašnjih poslova Gordane Jankulovske.

"Duboko verujem da će ovi ljudi uspeti da pronađu počinioce i izvedu ih pred lice pravde", rekao je makedonski premijer.

Ipak, makedonska policija nije tokom dana saopštila ni jedan novi detalj o istrazi, navodeći da su u toku analize materijala prikupljenog sa mesta zločina i tamno-crvenog "opela", u kojem su se navodno odvezli počinioci ubistva.

Stručnjaci, međutim, upozoravaju da bi to mogao biti jalov posao jer u MAkedoniji ne postoji baza podataka na osnovu koje bi se mogao uporediti DNK sa mesta zločina.

Topi osudio zločin, optužio Srbiju za "destabilizaciju"

Albanski predsednik Bamir Topi, koji se nalazi u poseti Makedoniji, oštro je osudio petostruko ubistvo, ali i "zlonamerne poruke sa nacionalističkom pozadinom, posebno one koje su dolazile iz Srbije".

"Svaki destabilizirajući i kriminalan čin treba da se tretira kao takav i treba da bude sankcionisan. Još uvek ima ultranacionalista koji žele da destabiliziraju situaciju", rekao je Topi, koji su u Skoplju sastao sa najvišim makedonskim zvaničnicima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Makedonija: Nastavak potrage

Izvor: B92, 20.Apr.2012, 10:55

Skoplje -- Makedonska policija radi na razotkrivanju svih okolnosti petostrukog ubistva kod Skoplja, poručili makedonski premijer i minstarka unutrašnjih poslova...Tragedija, koja je uznemirila makedonsku javnost, bila je i jedna od tema razgovora predsednika Makedonije i Albanije, Đorđa Ivanova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.