Makedonija, nedelju dana posle zločina

Makedonska policija i dalje svim snagama pokušava da identifikuje počinioce petostrukog ubistva kod Skoplja, ali bez dramatičnih rezultata. Analiza dokaza prikupljenih iz "opela" u toku. Opozicija traži smenu ministarke policije Gordane Jankulovske. Albanski predsednik Bamir Topi za dizanje tenzija krivi - Srbiju.

Ni nedelju dana posle ubistva koje je potreslo Makedoniju, takošnja policija nije ni za korak bliže identifikovanju ili hapšenju ubica, iako je premijer Nikola Grujevski parlamentu, Sobranju, obećao da će se to dogoditi.

Ipak, prvi put od početka istrage, policija u četvrtak nije saopštila ni jedan novi detalj iz istrage, pa su opozicione partije zatražile smenu ministarke unutrašnjih poslova Gordane Jankulovske.

"Duboko verujem da će ovi ljudi uspeti da pronađu počinioce i izvedu ih pred lice pravde", rekao je makedonski premijer.

Ipak, makedonska policija nije tokom dana saopštila ni jedan novi detalj o istrazi, navodeći da su u toku analize materijala prikupljenog sa mesta zločina i tamno-crvenog "opela", u kojem su se navodno odvezli počinioci ubistva.

Stručnjaci, međutim, upozoravaju da bi to mogao biti jalov posao jer u MAkedoniji ne postoji baza podataka na osnovu koje bi se mogao uporediti DNK sa mesta zločina.

Topi osudio zločin, optužio Srbiju za "destabilizaciju"

Albanski predsednik Bamir Topi, koji se nalazi u poseti Makedoniji, oštro je osudio petostruko ubistvo, ali i "zlonamerne poruke sa nacionalističkom pozadinom, posebno one koje su dolazile iz Srbije".

"Svaki destabilizirajući i kriminalan čin treba da se tretira kao takav i treba da bude sankcionisan. Još uvek ima ultranacionalista koji žele da destabiliziraju situaciju", rekao je Topi, koji su u Skoplju sastao sa najvišim makedonskim zvaničnicima.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара