Izvor: B92, 24.Feb.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONTGOMERI UKAZAO KOSTUNICI NA HITNOST ZAKONA O TRIBUNALU

Beograd -- Americki ambasador u SRJ Vilijem Montgomeri sugerisao je jugoslovenskom predsedniku Vojislavu Kostunici da bi bilo veoma korisno da vlasti SRJ pod hitno usvoje zakon o saradnji sa Haskim tribunalom na saveznom, a ne na republickom nivou, pise "Glas javnosti".

Pozivajuci se na poverljive diplomatske izvore, list navodi da je tokom razgovora Kostunici ukazano da bi bilo pozeljno da se izrucenjem optuzenih pred Tribunalom bave savezne vlasti, da se do 31. marta izruce bar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trojica optuzenih i da se sprovedu reforme u Vojsci Jugoslavije, "uz neminovnu smenu" nacelnika Generalstaba, general-pukovnika Nebojse Pavkovica.

Montgomeri je, dodaje list, u pratnji dvojice predstavnika americke administracije zaduzenih za saradnju sa Tribunalom, Kostunicu posetio u petak, dan posle posete visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Havijera Solane, koji je u Beogradu razgovarao sa najvisim zvanicnicima SRJ, Srbije i Crne Gore o buducnosti jugoslovenske federacije.

"Glas" navodi da izvori nisu saopstili kakav je bio Kostunicin odgovor na te sugestije i prenosi njihove procene "da ce stav americke administracije u srpsko-crnogorskim pregovorima bitno zavisiti od odgovora jugoslovenskih vlasti na ove americke 'sugestije'".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.