MILO SRAM TE BILO! Đukanović u Americi govorio o Kosovu: Ohrabren sam što promena granica nije više dominantan pristup

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2019, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILO SRAM TE BILO! Đukanović u Americi govorio o Kosovu: "Ohrabren sam što promena granica nije više dominantan pristup"

Mi smo upozoravali da ideje oko razmene teritorija i promene granice nisu dobre, rekao je Đukanović.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je za Glas Amerike da je ohrabren što je kroz razgovore u Njujorku stekao utisak da promena granica više nije dominantan pristup rešavanja problema Kosova, već se, kako je rekao, konstituišu i drugačiji pristupi koji bi vodili zajedničkom cilju.

- Mi smo upozoravali da ideje oko razmene teritorija i promene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << granice nisu dobre, jer verujemo da se ne može završiti ništa na nekom presedanu, nego da bi svaki presedan povlačio domino efekat, a to bi moglo da ugrozi krhku stabilnost našeg regiona - kazao je Đukanović.

Značaj dobre frekvencije dijaloga između #SAD i #CrnaGora dobra je poruka i za region. @USEmbassyMNE pic.twitter.com/82lWq7FJpo

Milo Đukanović (@predsjednik_cg) September 26, 2019

Ohrabren sam, dodao je, jer posle razgovora koje sam imao u Njujorku ovih dana čini se da to nije više dominantan pristup rešavanju problema, čini mi se da se sada konstituišu i drugačiji pristupi koji bi vodili zajedničkom cilju - rešavanju problema.

Na pitanje da pojasni koji su to drugačiji pristupi koji bi mogli da dovedu do rešenja problema, Đukanović je rekao da u ovom trenutku ne želi da ih elaborira, jer ih i oni sa kojima je razgovarao još drže u radnoj formi.

Na tradicionalnom prijemu kod predsjednika #SAD Donalda Trampa. pic.twitter.com/oGZjJ0hHFq

— Milo Đukanović (@predsjednik_cg) September 25, 2019

- Ne bih želeo da budem neko ko bi možda preranim saopštavanjem tih ideja pokvario šansu da se dođe do rešenja. Čini se da su na dnevnom redu sada mnogo složeniji i ozbiljniji predlozi, da je jako dobro da nemamo samo jedan predlog već više njih i da ćemo moći da odaberemo onaj koji rešava taj problem i doprinosi pouzdanijoj stabilnosti, što nam je svima cilj - rekao je Đukanović.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.