MILIJARDER DŽEF BEZOS RAKETOM VODI EKIPU U SVEMIR: Prodata najskuplja karta na svetu, od cifre će vam se zavrteti u glavi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2021, 07:38

MILIJARDER DŽEF BEZOS RAKETOM VODI EKIPU U SVEMIR: Prodata najskuplja karta na svetu, od cifre će vam se zavrteti u glavi!

Bezosova raketa Nju Šepard trebalo bi da poleti 20. jula na prvi turistički let u svemir

Mesto u raketi s milijarderom Džefom Bezosom prodato je u subotu na aukciji za 28 miliona američkih dolara, čime je okončano jednomesečno nadmetanje za izlet u svemir Blu Oridžin idući mesec.

Identitet osobe koja je platila taj iznos nije objavljen. Nadmetanje je završeno sedam minuta nakon početka aukcije koja je održana putem telefona. Raketa Nju Šepard biće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lansirana 20. jula u Teksasu.

To će biti prekretnica u nastojanjima američkih kompanija da pokrenu novu eru privatnih komercijalnih putovanja u svemir.

The auction for the very first seat on #NewShepard has concluded with a winning bid of $28 million. The winning bid amount will be donated to Blue Origin’s foundation, @ClubforFuture. Full replay of the auction webcast: https://t.co/5Vc8IvWxJR pic.twitter.com/IlGbgOFmhx

— Blue Origin (@blueorigin) June 12, 2021

Osnivač Blu Oridžina i direktor Amazona, Džef Bezos, najbogatiji čovjek na svetu i dugogodišnji zaljubljenik u svemir, takmiči se s milijarderima Ričardom Bransonom i Ilonom Maskom da prvi otputuje u svemir.

- Gledati Zemlju iz svemira promeni vas. Promeni vaš odnos s ovim planetom, s čovečanstvom - rekao je Bezos u videoporuci pre aukcije, dodajući da će ga na putovanju pratiti i brat Mark.

SOLD!

Auction for a seat next to Jeff Bezos on Blue Origin's first crewed spaceflight in July goes for $28

million to a currently anonymous bidder: https://t.co/b4Dzg0Q0F4

— Michael Sheetz (@thesheetztweetz) June 12, 2021

Novac prikupljen aukcijom namenjen je u dobrotvorne svrhe, ali Blu Oridžin se nada da će dati zamah njegovim planovima da razvija tu vrstu turizma koja bi do 2030. po procenama UBS-a mogla donositi 3 milijarde dolara na godinu.

 Branson, osnivač firme Virdžin Galaktik Holdings Inc, mogao bi pokušati da ukrade Bezosu trenutak slave i pridružiti se mogućem testnom letu na rub svemira za vikend 4. jula Virdžinovom letelicom VSS Juniti, doznaje se iz upućenih izvora.

Blu Oridžin i Virdžin Galaktik, kao i Maskov SpejsX, razmatraju i korišćenje svojih raketa za povezivanje udaljenih gradova u svetu. To bi tržište moglo vredeti više od 20 milijardi dolara, po UBS-u.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Anonimna osoba platila 28 miliona dolara da leti u svemir sa Bezosom

Izvor: VOA, 13.Jun.2021

Mesto u svemirskom brodu kojim će milijarder Džef Bezos putovati u svemir, kupljeno je za 28 miliiona dolara na aukciji. Iako nije objavljen identitet osobe koja je kupila mesto, zna se da je reč o ultra-bogatom ljubitelju svemira. Treći putnik biće Bezosov brat, Mark. Letelica Blu oridžin trebalo...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.