Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Petrović odbio da potpiše primopredajni izveštaj: “Zatekao sam 'kaubojštinu'”

Gradonačelni Trebinja, Luka Petrović nije danas potpisao primopredajni izveštaj, pošto, nije zadovoljan što neki navodi iz izveštaja nisu argumentovani.

Stanje koje je zatekao u gradskoj administraciji nakon odlaska Slavka Vučurevića, Petrović je „kaubojštinom“, posebno kada se radi o broju zaposlenih i njihovim radnim zadacima.

- Sa 176 zaposlenih pre četiri godine, broj stalno zaposlenih u gradskoj upravi je 344 radnika. Dati su „lažni“ ugovori na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neodređeno vreme, a radnici nisu dobili radne zadatke. Pored ovoga imamo 40 volontera koji nemaju nijednu obavezu. Bilo je važno samo da radnici dođu na posao, a fali bar 50 stolica da bi svi seli - rekao je Petrović.

Petrović tvrdi da na plate odlazi preko 49 odsto budžeta, što je, verovatno, najveći procenat, u BiH.

-Budžet Trebinja planiran na oko 25 miliona za ovu godinu biće u deficitu od najmanje 2,5 milona KM od neporeskih prihoda. Problem će biti uraditi i budžet za 2017. godinu, jer rebalans ovogodišnjeg nije dobio saglasnost Ministarstva finansija RS - naveo je Petrović.

On je najavio formiranje internih kontrola u gradskoj upravi i javnim ustanovama i novu sistematizaciju radnih mesta.

Petrović je rekao da će se u narednih mesec dana biti poznati i načelnici odeljenja u gradskoj administraciji, a da će se konstitiutivna sednica Skupštine grada biti održana početkom decembra.

Petrović je na današnjoj pres konferenciji je demantovao jučerašnje izjave bivšeg gradonačelnika, Slavka Vučurevića da nije želeo zvaničnu primopredaju.

-Nismo razgovarali, niti sam ga čuo, niti sam to mogao da kažem- tvrdi Petrović.

On je izrazio nadu da „Vučurević neće praviti štetu na nekom drugom radnom mestu kao što je napravio gradu Trebinju“.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.