Lončar za Si-Si-Tv: Puna podrška građanima Vuhana i cele Kine

Izvor: RTS, 14.Feb.2020, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar za Si-Si-Tv: Puna podrška građanima Vuhana i cele Kine

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je u intervjuu za kinesku nacionalnu televiziju Si-Si-Ti-Vi rekao da želi da Kina iz borbe sa koronavirusom izađe kao pobednik.
Ministar Lončar dao je punu podršku građanima Vuhana i cele Kine, a posebno njihovim zdravstvenim radnicima.

"Znam da je Kina preduzela zaista sve moguće mere kako bi suzbila širenje virusa, i umanjila negativan uticaj epidemije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Siguran sam da će kineski narod i država u najkraćem roku nadoknaditi ekonomske gubitke. Imao sam prilike da više puta razgovaram sa ambasadorkom NR Kine u Srbiji, gospođom Čen Bo, koja me je upoznala sa situacijom i aktivnostima naših prijatelja iz Pekinga. Znam da je i brzina dijagnostikovanja virusa povećana i da, što je najvažnije, broj izlečenih raste svakoga dana", rekao je Lončar.
Posebno je istakao više puta iskazanu podršku NR Kine Srbije, navodeći da građani Srbije dobro pamte i izuzetno cene podršku Kine i kineskog naroda iskazanu u pogledu očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, kao i tokom bombardovanja 1999. godine.
"Ima dosta ljudi iz Kine koji žive u Srbiji, koji rade... Zato smo svih ovih dana u mislima zajedno sa kineskim narodom, kojem želimo da izdrži, da se što pre oporavi, i iz ove teške borbe, kao i mnogo puta u istoriji, izađe kao pobednik", poručio je Lončar.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.