Lazukić optužen za porodično nasilje nad suprugom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2018, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazukić optužen za porodično nasilje nad suprugom

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv Luke Lazukića kojim ga tereti da je izvršio porodično nasilje nad suprugom pevačicom Natašom (Bekvalac) Lazukić, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Lazukić je optužen za krivično delo nasilje u porodici za koje je zaprećena kazna od tri meseca do tri godine zatvora.

Nakon razmatranja svih dokaza, tužilaštvo je zaključilo da postoji opravdanja sumnja da je Lazukić izvršio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << krivično delo Nasilje u porodici na štetu Nataše, koja je uzela njegovo prezime - Lazukić.

Prvi osnovni sud je u utorak na predlog tužilaštva Lazukiću produžio meru zabrane prilaska i komunikacije sa suprugom, koja može da traje do okončanja krivičnog postupka.

U tužilaštvu podsećaju da su u ovom slučaju sprovedene dokazne radnje u okviru kojih je saslušan i Lazukić i ispitana oštećena Nataša Lazukić, zatim je ispitan svedok-bebisiterka koja je bila prisutna tokom svađe u noći između 12. i 13. aprila.

Obavljeno je i medicinsko veštačenje na okolnost vrste i mehanizma nastanka povreda kod oštećene Nataše, kao i psihijatrijsko-psihološko veštačenje Lazukića povodom njegove uračunljivosti u vreme izvršenja dela, a bila su stavljena i dva zahteva za pružanje potrebnih obaveštenja Gradskom centru za socijalni rad, Odeljenje Savski venac i Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.

Nakon izvedenih dokaza, odbrana Lazukića je predložila svoje dokaze, od kojih je Tužilaštvo usvojilo jedan predlog, dok su ostali odbijeni.

Zbog toga je odbrana u skladu sa zakonskim ovlašćenjima izvođenje tih dokaza predložila sudiji za prethodni postupak, koji je takođe odbio ove predloge odbrane.

Lazukić se tereti da je Nataši Bekvalac naneo lake telesne povrede u noći između 12. i 13. aprila.

Što se tiče Lazukićeve krivične prijave protiv supruge zbog lažnog prijavljivanja, o njoj će biti odlučeno nakon okončanja postupka za porodično nasilje.

Lazukić na saslušanju kod tužioca nije negirao da je sukoba između njega i Nataše bilo, ali je negirao da ju je tukao i šutirao.

Pored toga, on je podneo i krivičnu prijavu protiv njenog oca Dragoslava Bekvalca zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Nataša Bekvalac koja je uzela muževljevo prezime Lazukić porodila se krajem februara i rodila zajedničko dete.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.