Lavrov smiruje UZAVRELE strasti: Ne dirajte Severnu Koreju, posledice mogu biti KATASTROFALNE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2017, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov smiruje UZAVRELE strasti: Ne dirajte Severnu Koreju, posledice mogu biti KATASTROFALNE!

Amerikanci da se uzdrže

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je danas SAD da se uzdrže od bilo kakvih vojnih akcija na Korejskom poluostrvu koje bi imale "nepredvidive posledice".

Foto: Profimedia

Šef ruske diplomatije je to poručio u telefonskom razgovoru s američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, istakavši da Rusija, takođe, smatra kontraproduktivnom bilo kakvo dalje pooštravanje sankcija kako bi se izvršio pritisak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Severnu Koreju, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Rojters.

Foto: Profimedia

Lavrov i Tilerson su, takođe, razgovarali o Siriji i Persijskom zalivu, navodi se u saopštenju.

Foto: Profimedia

Severna Koreja je u utorak ispalila raketu koja je preletela preko severnog Japana i pala u vode Tihog okeana kod ostrva Hokaido, što je izazvalo osude širom sveta, a američki predsednik Donald Tramp je rekao da je svet primio poruku Severne Koreje i poručio da su sad "sve opcije na stolu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.