Lajen:Fajzer obećao EU punu i pravovremenu isporuku naručenog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2021, 14:52

Lajen:Fajzer obećao EU punu i pravovremenu isporuku naručenog

Predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, kaže da je u današnjem razgovoru sa izvršim direktorm Fajzera, Albertom Borulom, dobila uveravanja da će sve naručene doze vakcina za prvi kvartal biti isporučene na vreme uprkos trenutnim zastojima zbog nadgradnje proizvodnog pogona Fajzera za Evropu.

”Uverio me je da će se lično baviti ovim slučajem kako bi se što je brže moguće nadoknaditi trenutno postojeći zastoji u proizvodnji. Prenela sam mu važnu poruku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su nama za prvi kvartal hitno potrebne naručene doze”, kaže Lajen.

Predsednica Evropske komisije, koja se zajedno sa komesarima nalazi u radnoj poseti Portugaliji navodi da su prve vakcine Fajzera već date građanima širom EU, a da se revakcina mora sprovesti nakon četiri nedelje.

"Postoji i medicinska potreba da se pridržavamo onoga što je dogovoreno o isporukama”, kaže Lajen.

Ranije tokom dana Fajzer je obavestio EU da zbog modifikacija u pogonu u evropskom sedištu kompanije u Pursu, koji bi trebalo da umesto 1,3 miljarde doza ”nadogradi” na 2 milijrde doza godišnje, neće moći u potpunosti da ispuni već obećani obim isporuke u naredne tri do četiri nedelje.

"Ovo privremeno smanjenje će uticati na sve evropske zemlje", navedeno je u saopštenju Instituta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FAJZER POVUKAO POTEZ KOJI JE IZNENADIO SVE: Privremeno se smanjuje isporuka vakcina!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2021

Norveški institut za javno zdravlje objavio da Fajzer privremeno smanjuje isporuke vakcina za Evropu..Kompanija Fajzer privremeno će smanjiti isporuke vakcine protiv korona virusa za Evropu, dok ne poveća kapacitet proizvodnje, saopštio je danas Norveški institut za javno zdravlje...- Ovo privremeno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.