FAJZER POVUKAO POTEZ KOJI JE IZNENADIO SVE: Privremeno se smanjuje isporuka vakcina!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2021, 15:03

FAJZER POVUKAO POTEZ KOJI JE IZNENADIO SVE: Privremeno se smanjuje isporuka vakcina!

Norveški institut za javno zdravlje objavio da Fajzer privremeno smanjuje isporuke vakcina za Evropu

Kompanija Fajzer privremeno će smanjiti isporuke vakcine protiv korona virusa za Evropu, dok ne poveća kapacitet proizvodnje, saopštio je danas Norveški institut za javno zdravlje.

- Ovo privremeno smanjenje će uticati na sve evropske zemlje - navedeno je u saopštenju Instituta.

Navode i da su očekivali da dobiju 43.875 doza vakcina od Fajzera naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nedelje, ali da će, po svoj prilici, sada dobiti 36.075 doza.

U Institutu kažu da su danas nešto pre 10 časova saznali da će isporuke biti smanjene, a to je, dodaju, posledica ograničenja proizvodnje u Fajzeru čiji je cilj povećanje kapaciteta na dve milijarde doza vakcine godišnje u odnosu na trenutnih 1,3 milijarde.

- Još nije jasno koliko će vremena biti potrebno pre nego što Fajzer ponovno dosegne maksimalan kapacitet proizvodnje - poručuju iz norveškog instituta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.