Fajzer smanjuje isporuke vakcine za Evropu

Izvor: B92, 15.Jan.2021, 14:26

Fajzer smanjuje isporuke vakcine za Evropu

Fajzer će privremeno smanjiti isporuke vakcine za Evropu, to je saopštio norveški Institut za javno zdravlje.

Isporuka će biti smanjena sve dok ta američka kompanija ne poveća kapacitete svoje proizvodnje.

"Ovo privremeno smanjenje će uticati na sve evropske zemlje", navedeno je u saopštenju Instituta.

Navode i da su očekivali da dobiju 43.875 doza vakcina od Fajzera naredne nedelje, ali da će, po svoj prilici, sada dobiti 36.075 doza.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Institutu kažu da su danas nešto pre 10 časova saznali da će isporuke biti smanjene, a to je, dodaju, posledica ograničenja proizvodnje u Fajzeru čiji je cilj povećanje kapaciteta na dve milijarde doza vakcine godišnje u odnosu na trenutnih 1,3 milijarde.

"Još nije jasno koliko će vremena biti potrebno pre nego što Fajzer ponovno dosegne maksimalan kapacitet proizvodnje", poručuju iz norveškog instituta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fajzer privremeno smanjuje isporuke vakcine u Evropi

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2021

Fajzer će privremeno smanjiti isporuke svoje vakcine protiv kovida 19 u Evropi dok povećava proizvodne kapacitete, saopštio je danas norveški Institut za javno zdravlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.