Krišto: Hrvati će podržati kandidaturu Dunovića

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krišto: Hrvati će podržati kandidaturu Dunovića

Predstavnici Hrvata u Parlamentu Federacije BiH /FBiH/ podržaće u ponedjeljak, 9. februara, kandidaturu Milana Dunovića iz Demokratskog fronta za potpredsjednika ovog entiteta iz reda srpskog naroda, izjavila je potpredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto.

Krišto je rekla da je Dunovićeva kandidatura potpuno legitimna i da je izjava potpredsjednika Republike Srpske Josipa Jerkovića da "Hrvati neće podržati izbor Srbina za potpredsjednika FBiH koji ne predstavlja srpski narod" načelna.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
"HDZ BiH se oštro protivi tome da političke predstavnike jednog naroda biraju predstavnici drugog, ali Dunovića je predložio Klub Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH", rekla je Krišto za "Pres Republika Srpska".

Komentarišući činjenicu da većinu delegata u Klubu Srba čine članovi DF-a i SDP-a, Krišto je rekla da je ovakve kontradiktornosti moguće riješiti jedino izmjenama Izbornog zakona BiH.

"U ovom trenutku je najvažnije da bude odblokiran proces formiranja vlasti u FBiH i da konačno krenemo naprijed", istakla je Krišto.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.