Konzulat u Njujorku: Upućena nota Stejt departmentu, požar u crkvi nije podmetnut

Izvor: RTS, 03.Maj.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzulat u Njujorku: Upućena nota Stejt departmentu, požar u crkvi nije podmetnut

Zvanično je potvrđeno da požar u kojem je na Uskrs izgorela Saborna crkva Svetog Save u Njujorku, nije podmetnut, rekla je za RTS konzul Srbije u Njujorku Mirjana Živković posle večerašnjeg razgovora sa gradonačelnikom Njujorka Bilom de Blazijom.
Mirjana Živković je, govoreći u Dnevniku RTS-a, rekla da je posredstvom Ambasade Republike Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vašingtonu upućena nota Stejt departmentu sa zahtevom da se svi rezultati istrage uzroka požara u crkvi stave na uvid Konzulatu.

"Očekujemo da to bude odmah po završetku istrage", dodala je Živkovićeva. 
Prema njenim rečima, još je rano da bi se govorilo o konkretnim rezultatima istrage.
"Nemamo još nikakvih indikacija u kom pravcu ide istraga i da li se sumnja na teroristički akt ili bilo šta što bi bile čudne okolnosti. U ovom momentu nemamo zvanični izveštaj", istakla je Živkovićeva.
Živkovićeva je dodala da se srpska zajednica u Njujorku već pokrenula i da je dan posle požara stiglo hiljade mejlova različitih inicijativa.
"Posle jedne velike neverice i velike tišine zajednica je odreagovala na najbolji mogući način i sada svi razmišljamo pozitivno bez obzira na užasnu situaciju", navela je generalni konzul.
Živkovićeva je navela da će se svi imaju pozitivan stav da se crkva mora i treba obnoviti i da će se sve učiniti da se to u što skorijoj budućnosti i desi.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava,   Uskrs,   Nju Jork

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konzul: Potvrđeno, požar u crkvi nije podmetnut

Izvor: B92, 03.Maj.2016

Beograd -- Zvanično je potvrđeno da požar u kojem je izgorela Saborna crkva Svetog Save u Njujorku nije podmetnut, kaže za RTS konzul Srbije u Njujorku Mirjana Živković...Živković je rekla da je posredstvom Ambasade Republike Srbije u Vašingtonu upućena nota Stejt departmentu sa zahtevom da...

Nastavak na B92...

Konzul u Njujorku: Požar u crkvi nije podmetnut, ali istraga i dalje traje

Izvor: Blic, 03.Maj.2016

Zvanično je potvrđeno da požar u kojem je na Uskrs izgorela Saborna crkva Svetog Save u Njujorku, nije podmetnut, rekla je za RTS konzul Srbije u Njujorku Mirjana Živković posle večerašnjeg razgovora sa gradonačelnikom Njujorka Bilom de Blazijem...Živković je rekla da je posredstvom Ambasade...

Nastavak na Blic...

Konzul u Njujorku: Požar nije podmetnut, upućena nota Stejt departmentu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2016

Zvanično je potvrđeno da požar u kojem je izgorela Saborna crkva Svetog Save u Njujorku nije podmetnut, navela je Mirjana Živković, konzul Srbije u Njujorku posle razgovora sa gradonačelnikom Njujorka Bilom de Blazijem...Živković je rekla da je posredstvom Ambasade Republike Srbije u Vašingtonu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Vatrogasci: Požar izazvale sveće

Izvor: B92, 03.Maj.2016

Njujork -- Požar u kojem je na Uskrs izgorela Saborna crkva Svetog Save u Njujorku, izazvale su neugašene sveće, kaže komesar njujorške vatrogasne službe Danijel Nigro...On je rekao da je sveće koje su još tinjale čuvar stavio u kutiju, prenosi "Njujork dejli njuz"..."Požar je posledica nesrećnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.